• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AB'YE SERT TEPKİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AB'YE SERT TEPKİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk İş Konseyi toplantısında konuştu.

Erdoğan '9 Ekim'de başlanan Barış Pınarı Harekatı sürecinde 18 şehit verdik, 200'e yakın yaralımız var' dedi. Harekatın planlandığı gibi ilerlediğini belirten Erdoğan, "Münbiç boşaltıldığında gerçek sahipleri oraya girecek" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Amacımız tek bir soydaşımız dahi dışarıda kalmayacağı bir yapıyı tesis etmektir.

-Günümüzde ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir ülke terörden azede değildir. Biz konumumuz sebebiyle daha fazla maruz kalıyoruz. Dünyanın en kalleş terör örgütlerinin hedefi olmuş; çok sayıda insan kurban vermiş bulunuyoruz.

-Suriye kadar ikiyüzlü ülke görmedik. Terörle mücadele ediyoruz diye çok sayıda tehdide maruz kaldık. Son attığımız adımın tek sebebi var.

Terör Örgütlerini NATO'.ya mı aldınız da Bizim Haberimiz Olmadı

-Suriye'nin kuzeyini PKK'nin yan unsurları olan terör örgütlerinden temizlemek orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir.

-Türkiye NATO'nun üyesi mi? Evet. E siz ne zaman bu savunduğunuz terör örgütlerini NATO'ya üye olarak aldınız da benim mi haberim olmadı? Bu iki yüzlülük neyle izah edilir?

-Suriye'de gerek ÖSO bütün arama taramaları yaparken orada kimin resimleri var terörist başkanının resimleri var. Hala onlar PKK değil gibi ifadeler kullanıyorlar. Siz inadına bunu yapıyoruz. Biz bu attığımız adımdan asla vazgeçmeyiz.

-Bütün Mehmetçiklerimiz ve ÖSO burdayız ve yılmayacağız.

-Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları geri adım atmamamızın garantisidir. 4 kilometrelik alanı temizlemiştik. Bu kez Fırat'ın doğusunu temizlemeyi düşünüyoruz.

İki amacımız var;

-İlki PKK'nin ortadan kaldırılmasıdır.Buradan bize tehdit var. Harekata 9 Ekim'de başladık. 700'ün üzerinde havan ve roket atıldı. 18 şehidimiz var, 200'e yakın yaralımız var. Hani bunlar sivil öldürmüyorlardı. Bunların her zaman yaptığı iş bu.

-İkincisi ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyelilere ve Kürtlere yer temin edebilmektir.

-Diyarbakır'daki anneleri Ey Avrupa Birliği neden görmüyorsun? Gelsinler o anneleri dinlesinler. İşlerine gelmez. Bunlar etnik temizlik yaptılar. Belgeli olduğu halde seslerini çıkarmıyorlar.

-9'undan bu yana 500'ün üzerinde 500'ün üzerinde teröristi etkisiz hale getirmiş bulunuyoruz. Bunların 26'sı yaralı, 23'ü teslim olmuş durumda.

-Benim partimde 50 Kürt orijinli arkadaşım var. Böyle bir ayrımcılık olsa herhalde biz de olmazdı.

-Bugüne kadar 40 milyar dolarının üzerinde harcama yaptık.

-Türkiye Barış Pınarı Harekatı'yla en az 1974 Kıbrıs Barış Harekatı kadar hayati önemde bir adım atmıştır.

Arap Birliği  18 Şehidimiz Var Sen Bunları Görmüyormusun?

-Ey Arap Birliği sen bunları görmüyor musun? Dün Suriye'yi Arap Ligi'nden çıkaranlar bugün geri alma adımı atıyor.

-Terörle mücadeleden asla yılmayacağız..

-Buradan bize tehdit var. Şu anada kadar 700'ü aşkın havan mermisi ülkemize atıldı. 18 şehidimiz var. Hani bunlar sivil öldürmüyordu? Bu terör örgütü her zaman sivillerimizi hedef alıyor.

-Diyarbakır'daki malum partinin önünde ağlayan annelerin hallerini ey AB niye görmüyorsun?

-Ey Arap Ligi, 3 milyon 650 bin Arap bizim topraklarımızda misafir niye görmüyorsunuz bunları?

Bu güne Kadar Verdikleri Hiç Bir Sözü Tutmadılar

-Bir kuruş destek mi verdiniz bunlar için? Şu ana kadar 40 milyar dolar harcama yaptık. Destek gelse gelmese de yapıyoruz.

-Projeler, haritalar verdik. Gelin bu insanları oralardan, konteynır kentlerden kurtaralım dedik. Tek kuruş vermediler. Buraya bizdeki mülteciler gelecek. Bu süreçte uluslararası destek alamadık. Buyrun orada da sizi görelim. Bugüne kadar verdikleri hiçbir sözü tutmadılar.

-Terörden arındırılmış bölgelerde yeni yerleşim yerleri inşaa edeceğiz. Bölücü terör örgütünü ortadan kaldıracağız. Şahit olduğumuz tepkiler bozduğumuz planların ispatıdır. Tehditlere ve baskılara aldırmayacağız. Başladığımız işi muhakkak bitireceğiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.