• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

DİŞ POLİKLİNİKLERİ VATANDAŞLARIN CEBİNİ BOŞALTIYOR

DİŞ POLİKLİNİKLERİ VATANDAŞLARIN CEBİNİ BOŞALTIYOR
Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan Diş Hastaneleri ve özel poliklinikler fahiş fiyat uygulaması adı altında vatandaşlardan farklı tarifelerde ücret almaya devam ediyor.

Çekilecek dişin sıra numarası ile fiyat belirleyen özel diş poliklinikleri diş çekimi için 150-200 TL arasında para alırken implant diş ücretleri ise kurumlara göre değişiklik gösteriyor.

Bazı diş poliklinikleri 1 adet implant diş için 3000- 5000 TL arasında ücret istiyor. Diş Polikliniklerine giderek tedavi olmak isteyen bir çok vatandaş  verilen fahiş fiyatlar karşısında diş tedavilerini yaptıramıyor.

Her bir diş çekimi için ayrı ücretlendirme tarifesi uygulayan diş polikliniklerinin serbest piyasa koşularında vatandaşa fahiş fiyattan hizmet vermesi  gözleri Sağlık Bakanlığına çevirerek  bu firmaları neden denetlemediği sorusunu gündeme getirdi.

DİŞ HASTANESİNDE DOLGU YAPTIRAN VATANDAŞ DİŞLERİNİ KAYBETTİ

Diş tedavileri için Hastaneleri tercih eden vatandaşlar ise başka sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Kalitesiz dolgu maddelerinin kullanılması sonucu sürekli hastane yolunu tutan vatandaşlar bir süre sonra dişlerini de kaybediyor. Diş Hastanelerinde dolgu yaptıran ve yapılan yanlış işlem sonucu sürekli antibyotik verilen hasta konuyla ilgili şöyle konuştu:

''6 ay önce Diş Hastanesine giderek 4 dişime dolgu yapıldı.Ancak bir süre sonra dişimde iltihap oluştu. Tekrar kendi doktoruma gittim. Dişlerime baktı dolguda bir sorun olmadığını söyledi. Ağrı için antibyotik yazıldı. İki hafta verilen antibyotikleri kullanmama rağmen ağrı ve şişlik inmedi. Yüzüm tanınmayacak hale geldi. Tekrar Diş hastanesine giderek muayene oldum. Dolgu yapılan dişlerde herhangi bir sorunun olmadığı  tekrar edildi. Ağrım dinmeyince başka bir diş polikliniğine gittim. Film çekildim ve dişlerimin iltihap kaptığı bunun nedeninin ise yanlış dolgu malzemesinden kaynaklandığı söylendi. Diş hastanesinde uygulanan yanlış dolgu nedeniyle 4 dişimi çektirmek zorunda kaldım’’dedi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.