• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

DİSK'TEN KARTAL'DA ''GEÇİNEMİYORUZ''MİTİNGİ

DİSK'TEN KARTAL'DA ''GEÇİNEMİYORUZ''MİTİNGİ
Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu DİSK Türkiye genelinde ''geçinemiyoruz''sloganıyla miting düzenledi. Eş Zamanlı olarak düzenlene mitinglerin biri de Kartal Meydanı'nda gerçekleştirildi.Yoğun bir katılımla gerçekleşen miting'de sloganlar atıldı.

DİSK, İstanbul Kartal'da 'geçinmek istiyoruz' mitingi düzenledi. Asgari ücretin net 5 bin 200 lira olması talebiyle düzenlenen mitinge, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi (EMEP) de destek verdi.Miting alanına girmeden önce yürüyüş yapan işçiler 'İş, emek, özgürlük' sloganları attı.

disk-2.jpgdisk-2.jpg

(DİSK), Geçinemiyoruz' sloganıyla Türkiye'nin pek çok yerinde miting düzenledi. Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitinge çok sayıda yurttaş yer alırken asgari ücretin 5.200 TL olması gerektiğine vurgu yapıldı. Mitinge belediye işçilerinin ve sözleşme sürecindeki metal işçilerinin kalabalık katılması dikkat çekti. Metal işçileri sık sık, “MESS MESS şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Fabrikalar MESS’e mezar olacak”, “İşçiler açken patronlara huzur yok”, “Saraylar değil ekmeğimiz büyüsün” sloganlarını attı.

ARZU ÇERKEZOĞLU; ENFLASYONUN YÜZDE 21 OLDUĞUNA İNANAN VAR MI?

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, miting alanındaki konuşmasında, "Patronundan daha fazla vergi ödemeye yeter diyenler, memleketine emeğine sahip çıkanlar bugün Kartal Meydanı'nda toplandık. Geçinemeyenler adına, barınamayanlar adına bu meydanı doldurduk. TÜİK diyor enflasyon sadece yüzde 21. Biz geçinemiyoruz diyoruz, onlar 'ekonomi şahlanıyor' diyorlar. Kardeşlerim bu meydan yanıtlasın, enflasyonun yüzde 21 olduğuna inanan var mı?" dedi.

HABER VİDEO LİNKİ EKTEDİR;https://www.youtube.com/watch?v=7fOuAF_kRoE

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.