• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

DOLARDA SERT DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

DOLARDA SERT DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşamki açıklamaları sonrasında dolar sert düşüşe geçti. 20 Aralık'ta 18 TL'ye çıkan dolar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında 11.10 kadar geriledi.

Erdoğan’ın dün akşam “TL mevduatlara kur farkının devlet tarafından ödeneceği” yönündeki açıklamaları sonrasında dolar bu sabah 9.25 itibariyle 11,10 TL seviyesine kadar geriledi ancak yarım saat geçmeden yeniden 12 TL'nin üstüne çıktı

Dolar/TL , pazartesi günü kabine toplantısı öncesinde 18 seviyesini aşarak rekor kırdıktan sonra TL’yi özendirici önlemlerin açıklanmasıyla gerileyerek 12,27 seviyesine kadar düşmüş sabah saatlerinde ise 13,3 civarında işlem görmeye başlamıştı.

Dolar kurundaki düşüşe rağmen Türkiye’nin kredi temerrüt risk primi ve 10 yıllık tahvil faizlerinde bir gerileme görülmedi.

“1 milyar dolar bozduruldu”

Erdoğan, TL’deki değersizleşme karşısında elindeki parayı dolara çevirmek isteyenleri TL’de tutmaya yönelik bir finansal alternatif sunduklarını belirterek, “Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın ‘kur daha yüksek olacak’ diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. (…) Bu yeni araç şöyle işleyecektir; insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak” demişti.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da akşam Habertürk yayınında yaptığı açıklamada Erdoğan’ın açıkladığı TL mevduata ‘kur farkı’ sistemine kamu ve özel bütün bankaların dahil olabileceğini söyleyip “Cumhurbaşkanının açıklaması sonrasında şu ana kadar 1 milyar dolar bozduruldu” dedi.

Sendika.Org

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.