• BIST 10055.38
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE GAZZE İÇİN YÜRÜDÜLER

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE GAZZE İÇİN YÜRÜDÜLER
Ümraniyeli binlerce kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Gazze’de katledilen kadınlar için yürüyüş yaptı. Alemdağ Caddesi’ndeki sevgi yürüyüşüne katılan Başkan Yıldırım, “İsrail’in bu zulmünü lanetliyoruz” dedi.

 

İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde kadın, çocuk, genç ve ihtiyar ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırıları kınamak amacıyla binlerce Ümraniyeli kadın, Alemdağ Caddesi’ne akın etti.

2-220.jpeg

Ümraniye Belediyesi ile ilçe teşkilatı tarafından kadınların sesini duyurmak amacıyla düzenlenen sevgi yürüyüşüne; Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, AK Part Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Tayyip Aysel ve binlerce  kadın katıldı.

Yürüyüşte “Gazze’de kadın olmak her şeye rağmen geleceğe umutla bakmaktır”, “İstanbullu kadınların kalbi Filistinli kadınlar için atıyor” gibi pankartlar dikkat çekti. Santral Metro Durağı’ndan başlayıp, çarşıya kadar devam eden Gazze Filistin Sevgi Yürüyüşü’nde vatandaşlara karanfil de dağıtıldı. 

Başkan Yıldırım: “Yürüyüşümüzle oradaki kadınlarımızın bir nebze olsun seslerini dünyaya duyurmuş olacağız”

‘’Dünya Kadınlar Günü’nü buruk bir şekilde kutluyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Başkan İsmet Yıldırım, “Gazze'de binlerce kadınımız 9 bine yakın kadınımız, çocuklarımız, yaşlılarımız katledildi. Yani sivil katliam 30 bine ulaştı. Onun için Ümraniyeli kadınlarımız, kadın kollarımız, gençlerimiz, genç kızlarımız bunu beraberce yapalım diye bir organizasyon düzenledik. Hiç olmazsa oradaki kadınlarımızın bir nebzede olsa yürüyüşümüzle seslerini dünyaya duyurmuş olacağız” dedi.

Başkan Yıldırım, “İsrail’in bu zulmünü lanetliyoruz. Lütfen gençlere buradan hitap ediyorum, sesleniyorum. Lütfen İsrail malını hiç olmazsa boykot edin. Çünkü bu katliam yeryüzünün son yüz yılda yapılmış en büyük katliamı. Ve hala ses yok, ses çıkmıyor. Hiç olmazsa bir nebze Ümraniye'den bu sesi duyarlar diyorum. Ben kadın kolları başkanımıza ve ekibine, tüm Ümraniye'deki kadın kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadınlar, Cenab-ı Hakk’ın en güzel yarattığı varlık. Kadın, anne olması hasebiyle el üstünde tutulmalı. Kadınlarımızın bu gününde de şiddet yapılıyorsa, işte bunun her zaman karşısında duruyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.