• BIST 9963.73
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

EKREM İMAMOĞLU'NDAN DAVET TEPKİSİ; ''HALKIMIZ BUNUN HESABINI SORAR''

EKREM İMAMOĞLU'NDAN DAVET TEPKİSİ; ''HALKIMIZ BUNUN HESABINI SORAR''
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koranavirüs salgını nedeniyle İstanbul'un ele alındığı geniş katılımlı pandemi toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrılmaması tepkilere neden oldu.

Bakan Koca Koranavirüs vakalarının yüzde 40'a ulaştığı İstanbul'da tedbirlerin alınmasına yönelik geniş katılımlı topantı düzenledi. Toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zfer Aktaş, bakan yardımcıları, il sağlık müdürü,saha koordinatörleri ve başhekimler katılım sağladı. İstanbul'un ele alındığı toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesi tepki çekti.

TUNCAY ÖZKAN;İSTANBULLULAR BU SUİKAST GİBİ  AYMAZLIĞI UNUTMAZ

Koranavirüs toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesine CPH'den sert tepki geldi.Bakan Koca'ya toplantıda İBB Başkanı İmamoğlu'nun neden olmadığını soran CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Siz devlet yönetimini beş taş oyunu mu sandınız? İBB olmazsa felaket olur. İstanbullular bu suikast gibi aymazlığı unutmaz. Ayıp. Günah. Bu ne kibir?" diye tepki gösterdi.

İBB BAŞKANI TOPLANTIYI SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENDİ

 İstanbul Büyükşehir Belediye'si Sözcüsü Murat Ongun, salgının İstanbul'daki seyri için yapılan  toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmediğini hatta toplantıyı bakan Koca'nın attığı tweetten öğrendiğini aktardı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan pandemi toplantısına kendisinin davet edilmediğini belirterek ''halkımız bunun hesabını sorar''dedi.

İMAMOĞLU; HALKIMIZ BUNU GÖRÜR HESABINI SORAR

İmamoğlu konuyla ilgili açıklama yaparak şöyle konuştu;“İstanbul’da siz, pandemi için bir toplantı yapacaksınız işin tam da göbeğinde olan bir kurumu, davet etmeyeceksiniz. Halkımız bunu görür, hesabını da sorar. Neymiş efendim; ani gelişti. Yani biz, tırnak içinde ani gelişen toplantılar kavramının dışında mıyız? İstanbul’da ani bir olay olduğunda, İBB Başkanı olarak ilk ulaşılması gereken kişi, benim. Aciliyet karşısında, hangi durumda olursak olalım, koşar gideriz. ‘Ne yapabiliriz’ diye bakarız. Ne demek istiyorsunuz siz, ani gelişti diye? Elli kişi toplanacak; İBB Başkanı masada yok” sözleriyle dile getirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.