• BIST 9996.65
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

EMEKLİLERİN MAAŞLARININ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARTILMASI TEKLİFİ AK PARTİ'DEN RED

EMEKLİLERİN MAAŞLARININ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARTILMASI TEKLİFİ AK PARTİ'DEN RED
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer en düşük emekli maaşlarının net asgari ücret tutarında olması için hazırladığı kanun teklifi AK Parti Milletvekilleirnin oylarıyla reddedildiğini açıkladı.

 

2022 asgari ücretinin net 4250 lira olarak açıklanmasının ardından, CHP milletvekili Gürer'in emekli maaşlarına ilişkin hazırladığı kanun teklifi, dün Meclis Genel Kurulu’nda oylandı.

Gürer, oylanmadan önce Genel Kurul’a hitaben yaptığı konuşmada ülkenin ekonomik durumunu ‘buhran’ olarak niteledi. Krizden tüm kesimlerin olumsuz etkilediğini belirten Gürer bugün hala emeklilerin büyük bölümünün 1500 lira civarında maaş aldığını, çok sayıda emeklinin yoksulluk sınırında olduğunu, açlık sınırı altında emekli maaşı alanların sayısının da her dönem arttığını söyledi.

1- TBMM Emekli maaşlarının en düşük net asgari ücret olması için verdiğim kanun teklifi AKP oyları ile reddedildi. #emekliyeendüşükücretasgariücretolsun pic.twitter.com/ZxF1D1Je9N

— Ömer Fethi Gürer (@fethigurer) December 22, 2021

Emeklilerin sıkıntılarının yıllar itibariyle sürekli artığına işaret eden Gürer şunları söyledi:

“Emekli ısınma, kira, aydınlanma giderlerini dahi karşılayamayacak duruma düştü. Bugün 5 kişilik bir aile üç öğün yarım simit tüketse, bir de çay içse yanında, ne yazık ki emeklinin maaşı buna yetmiyor. İçinde bulunduğumuz süreçte emeklilerin yaşadığı mağduriyetin ortadan kaldırılması için mutlak surette bir düzenleme ihtiyaç.

Daha sonra CHP Milletvekili Gürer’in hazırladığı kanun teklifi, Genel Kurul’a getirilerek, milletvekillerinin oylarına sunuldu. Teklif, AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.