• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

EMİNE BULUT CİNAYETİNİ ÖVEN KİŞİYE SUÇ DUYURUSU

EMİNE BULUT CİNAYETİNİ ÖVEN KİŞİYE SUÇ DUYURUSU
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Genel Başkanı Muhammet Özen hakkında suç duyurusunda bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Genel Başkanı Muhammet Özen’in eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut’un katilini öven sosyal medya paylaşımı yaptığını ifade ederek, “Katile aslan parçası ve kahraman diyen, kadın cinayetlerini meşrulaştıran ve azmettiren bu kişinin bir an önce adalet karşında en ağır cezayı alması gerekiyor” diyerek, Özen hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, her geçen gün sayıları artan kadın cinayetlerine karşı siyasal iktidarın ve yargı mekanizmasının üzerine düşen görevi yapmadığını hatırlatarak, “Emine Bulut’un katili kadını ötekileştiren, eve hapseden, sosyal yaşamdan dışlayan eril siyasettir. Katillere saygın tutum, iyi hal indirimi uygulayan adalettir” açıklamasında bulundu. 
 
Gamze Akkuş İlgezdi, kızının gözleri önünde eski eşi tarafından katledilen Emine Bulut’un Türkiye’de hemen hemen her gün meydana gelen kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet kurbanlarından sadece biri olduğunu söyleyerek, “Kadın cinayetlerine karşı etkili ve istekli mücadeleyi yapmayanlar her öldürülen, şiddet gören kadının failidir” dedi. 
 
Adaletin kadın konusunda daha da çıkmazda olduğunu vurgulayan İlgezdi, “Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Genel Başkanı Muhammet Özen Emine Bulut’u katleden eski eşini aslan parçası ve kahraman ilan ediyor ancak hala bir savcı bu şahıs hakkında bir işlem yapmıyor. Kadın cinayetlerine, cinayetleri azmettirenlere gereken cezayı vermeyenler, adaleti sağlamayan her kurum, herkes bu cinayetlerin sebebidir” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.