• BIST 10281.38
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

EŞİNİ KAYAR SUYLA HAŞLAYAN ZANLININ AVUKATINDAN PES DEDİRTEN SAVUNMA!

EŞİNİ KAYAR SUYLA HAŞLAYAN ZANLININ AVUKATINDAN PES DEDİRTEN SAVUNMA!
Konya'da boşanma aşamasında olduğu eşi ve çocuğunun üzerine kaynar su döküp haşlayan Ali A. tekrar hakim karşısına çıktı. Zanlının Avukatı yaralanan kadının çocuğunun velayetini alabilmek için böyle bir senaryo hazırlamıştır'dedi.

 

Konya'nın Karatay ilçesinde yaşayan 6 yıllık evli Rukiye Ay, iddiaya göre, 9 Ocak'ta kahvaltı yapmak için eşi Ali Ay'ı uyandırdı. Buna sinirlenen Ay, yaşanan tartışmanın ardından çaydanlıktaki kaynar suyu eşinin üzerine döktü. Bu sırada sıcak su, kızları Eylül'ün de ayaklarına sıçradı. Kızını kucağına alıp, komşularının evine sığınan Rukiye Ay, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ali Ay, cumhuriyet başsavcılığı ve eşinin avukatının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  

Savcılık tarafından iddianame hazırlandı. Sıcak suyun 'silah' olarak değerlendirilmesi istenilen iddianamede Ay'ın, eşini yaraladığı gerekçesiyle 1 yıldan 4,5 yıla kadar kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Ay'ın ayrıca eşini tehdit ettiği için 2 yıldan 5 yıla kadar da hapsi istendi. 

'Çocuğunun Velayetini Alabilmek İçin Senaryo Hazırlamıştır

Tutuklu sanık Ali Ay'ın, 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılamasına devam edildi. SEGBİS ile duruşmaya katılan Ay, tahliyesini talep etti. Duruşmada söz alan Ay'ın avukatı Volkan Kara ise "Rukiye Ay, boşanma davasında çocuğun velayetini alabilmek için böyle bir senaryo hazırlamıştır. Bu durumu çocuğun velayetini alabilmek için kullanmıştır" diye konuştu. 

'Her Şey Delillerle Ortadadır''

Rukiye Ay'ın avukatı Elif Zehra Türkmen de "Şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz. Her şey delillerle ortadadır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. Avukat Türkmen ayrıca Rukiye Ay'ın yeniden boşanma davası açtığını hatırlattı. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. 

'Kazara Oldu''

Ali Ay ilk ifadesinde"Ben eşime hiç şiddet göstermedim. Olay günü salonda yatıyordum. Eşim odaya geldi. 'Kalk çocuğa bak' dedi. Kahvaltı için çay demlemişti, ben de kendime çay dolduruyordum. Bu sırada bana hakaretler etmeye başladı. Çay doldurduğum sırada elime vurup bana saldırdı. Çaydanlığı havaya kaldırınca kaynar su hem benim, hem eşimin üstüne döküldü. Ben kaynar suyu bilerek dökmedim. Kazara olmuş bir olay" demişti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.