• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C

FOTO MANİPÜLASYON SERGİSİ SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

FOTO MANİPÜLASYON SERGİSİ SANATSEVERLERİ BEKLİYOR
Grafik tasarımcısı Yasin Yaman’ın  İstanbul’un simge yapılarını foto-manipülasyon tekniğiyle tasvir ettiği eserlerin yer alacağı “Yasin Yaman’la Foto Manipülasyon” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

PENDİK BELEDİYESİ KÜLTÜR SANATTA FARK YARATIYOR
Kültüre ve sanata önem veren belediye Pendik Belediyesinin organizasyonunda ve İsmail Erdoğan Küratörlüğünde sergi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezinde 04 Şubat 2022 Cuma günü açıldı.
 Açılışa Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, Pendik Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Kemal Çalıkçı, Pendik Belediyesi Kültür Müdür Yardımcısı Faruk Erdoğan ve sanatseverler katıldılar. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü kültür ve sanat alanında Pendik Belediyesi'nin diğer Belediyelerin önüne geçtiğini belirterek kültür sanata alanında yapılan çalışmaların devam edeceğini söyledi.

ana-2-026.jpg

Sergi 28 Şubata kadar açık kalacak. 
YASİN YAMAN KİMDİR?
1984 yılında İstanbul, Süleymaniye’de doğmuştur. Grafik tasarımı alanında eğitim alan Yaman; grafik tasarımı, U (arayüz) tasarımı üzerine çeşitli firmalarda ve projelerde çalışmıştır. Tasarımları bugüne kadar farklı platformlarda yer alan Yaman, aynı zamanda özel proje ve organizasyonların ana tema görsellerini yine kendine has foto-manipülasyon tekniğiyle gerçekleştirmektedir. Dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla bilinen Yaman; şehir, yaşam, tarihi figür, özel gündem ve temaları kapsayan çalışmalar yapmaya devam etmektedir. 

ana-3-007.jpg
FOTO-MANİPÜLASYON TEKNİĞİ HAKKINDA
Grafik tasarım alanında farklı teknikler kullanarak tasarım yapan Yasin Yaman, tarihi mekanlara farklı bir gözle bakmayı sağlıyor. Fantastik bir dünyayı temsil eden bu çalışma modeli foto-manipülasyon tekniği olarak biliniyor. Fotoğraf işleme programlarıyla dijital fotoğraflar üzerinde yapılan değişiklik olarak adlandırılan foto-manipülasyon tekniği, birden fazla fotoğraf birleştirme yoluyla uygulanabildiği gibi sadece tek bir fotoğraf uygulanabilmektedir.

ana-4-004.jpg

Bu yöntemle fotoğraflar olduğundan bambaşka görünüm ve anlatıma dönüşebilmektedir. Dijital Fotoğraf Sanatçısı Yasin Yaman, yapmış olduğu çalışmalarda ise yaklaşık 150-200 arasında fotoğraf kullanmaktadır. Eğik perspektif, doku ve çözünürlük uyumuna dikkat ederek gölge ve efekt uygulamalarıyla birleştirilen bu fotoğraflar için Yaman Photoshop, İllustrator ve Lightroom programlarını kullanmaktadır.

4-530.jpg6-213.jpg7-134.jpg8-095.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.