• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

GAZETECİLERDEN AYM ÖNÜNDE SANSÜR YASASI NÖBETİ

GAZETECİLERDEN AYM ÖNÜNDE SANSÜR YASASI NÖBETİ
Basın meslek örgütleri sansür yasasında yer alan ''Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma'' suçuna hapis cezası getiren maddenin iptal edilmesi için AYM önünde nöbet başlattı.

Çok sayıda gazetecinin katılımıyla başlayan nöbette konuşan Gazeteci Tolga Şardan, “Toplumun doğru habere ihtiyacı var. Gazetecilerin önünün açılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Basın meslek örgütleri kamuoyunda, “Dezenformasyonla mücadele yasası olarak bilinen” sansür yasası ile düzenlenen, “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis cezası getiren maddenin iptali için AYM karşısında nöbet başlattı.

Gazetecilerin geniş katılımıyla başlayan, “Sansüre ve tutuklamalara karşı basın nöbeti”ne madde kapsamında tutuklandıktan beş gün sonra tahliye edilen Gazeteci Tolga Şardan da katıldı.

Şardan, basın meslek örgütlerinin çağrısı ile AYM karşısında yer alan Ahlatlıbel Tesisleri’nde başlayan nöbette, özetle şunları söyledi.

"Ben bu mesleğin kaderi olarak bu hadiseyi görüyorum. Kader mi aslında, o da tartışılır... Biz farklı süreçlerin maalesef altında kalan, ezilen bir meslek grubu olarak ya da gazeteciler olarak böyle süreçleri maalesef yaşıyoruz. Bugün de Anayasa Mahkemesi bu meşhur TCK'nın 217/A hükmünün iptal davası ile ilgili bir toplantı yapacak. Ben, yüce mahkemenin sağduyulu bir karar vereceğini ümit ediyorum. Bu karar, sadece mesleğimiz açısından değil, toplumun ve ülkenin beklentisi açısından da bence çok önemli.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ ANKARA ŞUBESİ;''YÜKSEK MAHKEMEDEN SAĞDUYULU BİR KARAR VERMESİNİ BEKLİYORUZ''

Çağdaş Gazeteciler Derneği Ankara Şubesi Başkanı Demet Aran, gazetecilere yargı sopası gösteren düzenlemenin iptal edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Gazetecilerin, halkın doğru habere ulaşması için çalıştığını belirten Aran, “Yüksek mahkemeden, sağduyulu bir karar vermesini bekliyoruz” diye konuştu. Aran, gazetecilere hapis yolunu açan düzenlemenin, yalnızca gazetecilik mesleğini değil, bir Anayasal hak olan halkın haber alma hakkını da tehdit ettiğini kaydetti

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.