• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

GENÇLER AKIN ETTİ: 30 İLİN NÜFUSUNU GERİDE BIRAKTI

GENÇLER AKIN ETTİ: 30 İLİN NÜFUSUNU GERİDE BIRAKTI
Açıldığı günden beri 500 kişilik kapasitesiyle Ümraniyeli gençlere hizmet veren Fazlı Aydın Millet Kütüphanesi, 8 ayda 370 bin genci ağırlayarak 30 ilin nüfusundan daha fazla sayıya ulaştı.

 

Açıldığı günden beri 500 kişilik kapasitesiyle Ümraniyeli gençlere hizmet veren Fazlı Aydın Millet Kütüphanesi, 8 ayda 370 bin genci ağırlayarak 30 ilin nüfusundan daha fazla sayıya ulaştı.

umraniye-kutuphane-2.jpg

Ümraniye Belediyesi tarafından 8 ay önce hizmete açılan Fazlı Aydın Millet Kütüphanesi, bugüne kadar 370 bin genci ağırladı. Kütüphane, 500 kişilik kapasitesiyle 55 bin kitaba ev sahipliği yapıyor. Randevu sistemi ile çalışan ve gençlerin daha kaliteli bir ortamda ders çalışmasına imkân tanıyan kütüphanede, günün belli saatlerinde çay, kahve, çorba ve kurabiye ikramı yapılıyor.

umraniye-kutuphane-2-001.jpg

Sabah 08.00 ile akşam 00.00 saatleri arasında hizmet veren kütüphanede, gençlerin faydalanabilmesi için ücretsiz internet de bulunuyor.

“Ders çalışmak için güzel bir ortam”

Fazlı Aydın Millet Kütüphanesi’ni sıklıkla kullanan gençler verilen hizmetten mutlu olduklarını dile getirdi. Kütüphanenin ders çalışmak için güzel bir ortam sağladığını söyleyen Emre Yıldız, “Aradığımız her kitabı bulabiliyoruz. Kütüphane personeli de bizimle yakından ilgileniyor. Burada vakit geçirmekten keyif alıyorum. Derse ara verdiğimizde çorba, kahve ve kurabiye gibi ikramlardan yararlanıyoruz. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

umraniye-kutuphane-3.jpg

“Kütüphanenin sunduğu imkanlardan dolayı yoğunluk oluyor”

“Yaz aylarında hava sıcak olduğu için evde ders çalışmak zor oluyor” diyen Mert Aydın, “Kütüphanede serin bir ortamda ders çalışabiliyoruz. Ayrıca kolay randevu alabiliyoruz. Kimi zaman kütüphanenin imkanlarından dolayı yoğunluk da olabiliyor” şeklinde konuştu.

“Gençlerin talepleri doğrultusunda hayata geçirildi”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de yaşayan 120 bin gencin ihtiyacını karşılamak amacıyla Fazlı Aydın Millet Kütüphanesi'nin yapıldığının altını çizerek, “Bilhassa bu kütüphaneyi açtıktan sonra gördük ki çok büyük rağbet var. Öğrenciler, evinde ders çalışmak durumunda kalmıyor. Ya da evde ders çalışamadıklarında kütüphaneleri tercih edebiliyor. Biz de gençlerimize her türlü imkânı sunmak için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.