• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU KARTAL'DA NERİMAN SAMİ TÜRKDOĞAN AŞEVİ VE GIDA BANKASI'NIN AÇILIŞINA KATILDI

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU KARTAL'DA NERİMAN SAMİ TÜRKDOĞAN AŞEVİ VE GIDA BANKASI'NIN AÇILIŞINA KATILDI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kartal Belediyesi'nin bağış ile hayata geçirilen ''Neriman Sami Türkdoğdu Aşevi ve Gıda Bankası ile Afet Lojistik Merkezi'nin açılışını Başkan Gökhan Yüksel'in katılımıyla gerçekleştirdi.

Açılışta ilk konuşmasını yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel Kartal'da ikamet eden bağışçıların destekleriyle bu projenin hayata geçirildiğini belirterek tüm bağışçılara teşekkürlerini iletti.

2-212.JPG

 Yüksel  böylesine anlamlı bir merkezi Kartal'a kazandırmalarından duyduğu mutluluğu dile getirerek ilk etapta böyle bir proje yapma arzusunun ikinci sırada  olduğunu ancak pandemiyle birlikte bu projeye ağırlık verdiklerini bu süreçte bağışçıların destekleriyle de çok büyük adımlar attıklarını ifade ederek desteklerini esirgemeyen  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da teşekkürlerini sundu.

1-054.JPG

Açılışta konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu zor koşullarda birçok hizmete imza attıklarını ifade ederek göreve geldikleri günden bu yana bir çok krizle baş etmek zorunda kaldıklarını belirterek; “Göreve geldik, ‘bu seçimi kazanmadınız’ dediler. Hile dediler. Hırsız dediler. Ve çaldınız dediler. İnsan kendi gibi bilirmiş. Milletin hakkını hukukunu çiğnemeye ve insanların elinden demokratik haklarını almaya kalktılar” dedi. Bu sırada törene katılan bir vatandaşın “sen bizim sadece kalbimizi çaldın” sözlerine üzerine İmamoğlu “İnanın tek hırsızlığıma olacak. Başka hiçbir şey olmayacak. Hayat boyu gönlünüzü çalmaya devam edeceğim” dedi.

''NE HAK YEDİM NE DE HAK YEDİRİRİM KARDEŞİM''

İmamoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“Kalktılar, bütün bu suçlamalarla birlikte görevi elimizden aldılar. Ve çalmaya devam ettiler. Çünkü 3 ayımızı oradan aldılar, götürdüler. O süreçte unuttukları bir şey var. Ne bu millet, ne 16 milyon insanımız, ne de onları temsilen ben ne hak yedim ne de hakkımı yediririm kardeşim. O gün halk olarak hakkımızı savunduk ve bu zorluğu aştık. Ardından gerçekten mali olarak çokça anlatacağım usulsüz, sıkıntılı bütçelerini bir nevi kurumun kasasını devraldık. Yarım bırakılmış, hatta sadece ihalesi yapılıp hiç başlatılmamış başta metro olmak üzere birçok projeyi devraldık.”

''SİYASET HİZMET İÇİN ARAÇTIR''

İmamoğlu siyasetin hizmet için bir araç olduğunu ifade ederek:'' Devletin kurumlarını, millete ait alanları, hususları, bütçeyi partiyle tariflemeyiz. Hizmetlerimizi partiyle tariflemeyiz. Partiyle hizmeti kovalamayız. Bakın Gökhan Yüksel başkanımla Kartal'da yürüttüğümüz diyalog kalitesini İstanbul'un 39 ilçesiyle yönettik. Hiçbirini birbirinden ayırmadık. Ben hangi ilçeye gidersem gideyim o ilçenin belediye başkanının partisine bakmadan davet etmişimdir. Gelen gelmiştir, gelmeyen gelmemiştir. Biz demokrasiye inanıyoruz” dedi.

“BÖYLE DEYİNCE DE SESİM BİRİNE BENZİYOR”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldikleri günden bu yana neler yaşadık neler derken sesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı andırdığını fark etmesi üzerine;''Böyle deyince de sesim birine benziyor. Allah'ım ya rabbim, ne diyeyim? Neler neler yaşadık, ne engellemeler, ne engellemeler, komedi filmi gibi bir kısmı” dedi.

“MİLLET BUNU YEMEZ''

İmamoğlu sistemin sorumlusunun İstanbul'da aday olan kişinin olmadığına vurgu yaparak tek sorumlu kişinin kim olduğunun herke tarafından bilindiğini söyledi.Adının söylenmesini istemeyen İmamoğlu konuşmasına devam ederek;'' Nasıl ki ‘rakibimin kim olduğunu biliyorum’ dediğimde siz de ‘evet biliyoruz’ dediniz; öyle bir şey bu. O bir kişilik anlayış kendini her konuda muktedir görüyor. Ve kibir dağları aşmış. Hatay'da  depremzedelerin huzuruna çıkıp oy vermedikleri için hizmetin nasıl geciktiğini depremzedelerin gözünün içine baka baka anlattı. Diyor ki ‘bana oy verirseniz hizmet gelirdi. Vermediniz, onun için gelmedi’.  Çok tepki gelince milletin aklıyla alay eder gibi 2-3 gün sonra şöyle bir söz söyledi; ‘Bu Cumhuriyet Halk Partililer var ya kendilerine oy verenlere hizmet eder. Oy vermeyenlere hizmet etmez’ dedi. Allah akıl versin. Milletin aklıyla alay eder gibi 2-3 gün önce milletin huzurunda bunu söylüyor, tepki alınca sözü çevirip CHP'ye getiriyor. Millet bunu yemez” dedi.

“OYUNUZU SİZİ TEHDİT EDEN BİRİNE VERMEYİN”

“Sizi dikkate alması için oyunuzu sizi tehdit edene vermeyin. Bizim milletimiz cesurdur. Bizim milletimiz akıllıdır, zekidir. Bizim milletimizi tehdit edene bu millet pabucu bırakmaz. Öyle değil. Bu millet öyle bir had bildirir ki süt dökmüş kediye dönersiniz. Aynen 23 Haziran'da olduğu gibi.

''BİZE OY VEREN VERMEYENE BÜYÜK HİZMETLER YAPACAĞIZ''

İmamoğlu 2019 seçimlerinde haksızlığın faturasının 13 bin fark, 800 bin olduğunu hep birlikte gördüklerini ifade ederek''  Bu tehditten sonra 800 bini kaç yaparsınız Allah bilir. 31 Mart'ta bize oy vereceksiniz. Biz diliyor ve istiyoruz ki bizi seçeceksiniz. Biz bize oy verene de vermeyene de büyük büyük hizmetler yapacağız. Onlar da giderayak daha çok çalışmak zorunda kalacaklar. Bunun adı hizmet yarışı olacak. Kulaklarımız sizde olacak, milletimizin dediği olacak. Tabiri ona ait şekliyle bize ‘buyuracak’ bir Allah'ın kulu yok. Bize buyuracak millettir.  16 milyon insanımız için çalışacağız. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Herkese birbirimizi anlatacağız.”dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.