• BIST 10160.62
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu;''Dünyaya Haraç Ödemeyen Bir Türkiye Var''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu;''Dünyaya Haraç Ödemeyen Bir Türkiye Var''
AK Parti Pendik İlçe Başkanlığı Trabzonlu İş Adamları ve sivil toplum kuruluşlarını sahur programında ağırladı.Sahur programına; İçişleri Bakanı...

AK Parti Pendik İlçe Başkanlığı Trabzonlu İş Adamları ve sivil toplum kuruluşlarını sahur programında ağırladı.

Sahur programına; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin,AK Parti Milletvekili Mihrimah Belma Satır,AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil,MHP Pendik İlçe Başkanı Yüksel Cebe,Trabzonlular Derneği Başkanı Süleyman Pergel ve Yönetimi ile AK Parti Pendik Teşkilat üyeleri yer aldı.

Gecede konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Türkiye'nin son bir buçuk yılında ABD'nin yaptığı ekonomik saldırılara direndiğini ifade ederek; Eğer direnmezsek biz, yüzde iki yüz, iki yüz elli, üç yüzlük bir devalüasyona 'evet haklısınız gelin yapın' demiş olsaydık, bugün bu saldırıları yapmazlardı''dedi.

Süleyman Soylu, Türkiye'nin savunma sanayisi başta olmak üzere ABD'ye ihtiyaç duymadığını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; "Biz bir tercih yaptık, o tercihle beraber insansız hava araçları yaptık. Atak helikopterleri, cirit füzeleri yaptık.  Zeytin Dalı Harekatı’na giderken Amerika’dan aldığımız akıllı mühimmatlar bitebilir diye çok endişe ettik. Çünkü Amerikan Senatosu o silahları bir daha bize vermeyecekti. Ne oldu biliyor musunuz? Zeytin Dalı Harekatı bitmeden, bizim mühendislerimiz bütün dünyaya nazire eder şekilde, Amerika’nın bize satmamak için senatosundan bin bir türlü bahane ürettiği o akıllı mühimmatları bizim evlatlarımız yaptılar. Bir tercih yaptık ve o tercih sonucu geldiğimiz yer şurasıdır. 31 Aralık 2016’dan itibaren İstanbul dahil olmak üzere büyükşehirlerimizde Allah’a hamdolsun bir tek bomba patlamıyor.''

"Türkiye'yi Bir Fıskeyle Yıkamıyorlar"

Artık dünyaya haraç ödemeyi reddeden bir Türkiye olduğunun altını çizen Bakan Soylu: "Türkiye başka bir noktaya doğru gidiyor, altyapısını iyi takip eden bir Türkiye. Bir taraftan sanayisini ve üretimini arttırmaya çalışan bir Türkiye, bir taraftan dünyaya elini uzatan bir Türkiye. Onun için altı yedi yıldır, Gezi, 17 Aralık, 6-7 Ekim... bu olaylar olmasına rağmen Türkiye’yi bir fiskeyle yıkamıyorlar. Şu son bir buçuk yılda Amerika’nın yaptığı o ekonomik saldırıların tamamına direniyoruz biz. Eğer direnmezsek biz, yüzde iki yüz, iki yüz elli, üç yüzlük bir devalüasyona 'evet haklısınız gelin yapın' demiş olsaydık, bugün bu saldırıları yapmazlardı. Cebimizden haraçlarını alırlar, bir sonraki haraç için bizim tekrar kazanmamızı ve biriktirmemizi beklerlerdi. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark budur. Dünyaya haraç ödemeyen bir Türkiye var."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.