• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

İSRAİL GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ 3 HASTANEYİ VURDU! ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

İSRAİL GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ 3 HASTANEYİ VURDU! ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

 

 

İsrail Gazze'de sivillere yönelik katliamlarına devam ediyor. DSÖ İsrail'in Gazze'de Şifa Hastanesi'ni vurması üzerine dünyaya çağrıda bulunarak Cenevre Konversiyonun 4. maddesi gereği herkesin sorumluluk üstlenmesini istedi.

 İsrail'in Şifa Hastanesi giriş kısmına yönelik saldırısı Mısırda tedavi görmek üzere yaralılar taşıyan ambulans konvoyunun yola çıkacağı sırada gerçekleşti.

Sabah Saatlerinde de Kudüs Hastanesi bombaların hedefi olmuştu.

Akşam saatlerinde İsrail savaş uçakları Şifa Hastanesi'nin ana girişini bombaladı. İkinci saldırı ise önceki saldırılarda yaralanan ve durumu ağır olanları Refah Sınır Kapısı'na götürecek olan ambulans konvoyu yapıldı.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI: KATLİAM...

Filistin Sağlık Bakanlığı Şifa Hastanesi'nin önünde yaşanan saldırının bir katliam olduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle birkaç saat içinde kapanabileceğini duyurarak, dünyaya insani felaket uyarısı yapmıştı.

DÜNYAYA ÇAĞRI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'ndeki yaralıların Mısır'a tahliyesi için Uluslararası Kızılhaç'ın da İsrail'den güvence alamadığını açıkladı.

Tüm dünya ülkelerine, halklara ve uluslararası kuruluşlara seslenen Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Cenevre Konvansiyonu'nun 4. maddesi gereği uluslararası insancıl hukuka göre yaralıların hayatını kurtarmak için dünyadaki herkese sorumluluğu üstlenmesi çağrısı yaptı.

Bakanlık, Gazze merkezindeki Şifa Hastanesi'nden bir konvoyun yaralıları taşımak için yerel saatle 16.00'da hareket edeceğini duyurmuştu.

DSÖ'DEN AÇIKLAMA: DEHŞETE DÜŞTÜK

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, ''Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştük.'' denild

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.