• BIST 9185.16
  • Altın 4304.119
  • Dolar 39.5389
  • Euro 45.489
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 28 °C

İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARIYLA BAŞLAYAN SAVAŞ 6. GÜNÜNDE

İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARIYLA BAŞLAYAN SAVAŞ 6. GÜNÜNDE
İran- İsrail arasındaki çatışmalar altıncı gününe yeni saldırılarla başladı. İran, art arda iki saldırıda füzeleri ateşledi.

Füzelerden bazılarının hedefi Tel Aviv oldu. İsrail ise Tahran'ın 18. bölgesi için tahliye çağrısı yapmasının ardından yeni bir saldırı dalgası başlattığını duyurdu.

İran-İsrail çatışmalarının altıncı gününde karşılıklı füze ve hava saldırıları gerçekleştirildi. İsrail'den atılan füzelere İran hava savunma sistemi karşılık verdi. İran'dan atılan füzelerin hedefi ise Tel Aviv oldu. Öte yandan akşam saatlerinde Tahran'da savaş uçakları görüldü.

16 Haziran itibariyle İran, çoğu sivil olmak üzere 224'ten fazla İranlının hayatını kaybettiğini belirtirken İsrail, en az 24 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İran Ruhani Lideri Hamaney ise İsrail ile uzlaşmayacaklarını belirterek "Siyonistlere merhamet göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kanada'daki G7 zirvesini Ortadoğu'daki durum nedeniyle planlanandan daha erken terk etti. Trump çeşitli resmi sosyal medya hesaplarından "şartsız teslim" açıklamaları yaptı.

Avrupa ikiye bölündü

Avrupa İran-İsrail çatışmasında bölünmüş durumda, Fransa rejim değişikliğine yönelik bir baskıya karşı uyarıda bulunurken Almanya Başbakanı Merz, İsrail'in "kirli işi" yapmasından dolayı minnettar.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares’in, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dışişleri bakanlarının videokonferans yöntemiyle katıldığı olağanüstü toplantıda İsrail’e silah ambargosu uygulanmasını talep etti.

Ortadoğu'ya ek kuvvetler konuşlandırılıyor

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran-İsrail çatışmaları sebebiyle Ortadoğu bölgesine 'ek kabiliyetlerin konuşlandırılması' talimatını verdiğini bildirdi. Hegseth, şu ifadeleri kullandı:

"ABD güçlerini korumak bizim en büyük önceliğimiz ve bu konuşlandırmalar bölgedeki savunma duruşumuzu güçlendirmeyi amaçlıyor."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.