• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

İSTİKLAL MARŞINI OKUDUKLARI İÇİN GÖZALTINA ALINAN İYİ PARTİLİLER SERBEST KALDI

İSTİKLAL MARŞINI OKUDUKLARI İÇİN GÖZALTINA ALINAN İYİ PARTİLİLER SERBEST KALDI
Kırıkkale Üniversitesi'nde Arapça okutulan İstikal Marşına tepkiler sürüyor. 19 Aralık'ta bir etkinlik nedeniyle İstiklal Marşı'nın Arapça okunması sivil toplum kuruluşlarından tepki görmeye devam ediyor.

Kırıkkale Üniversitesi'nde Arapça etkinlik nedeniyle İstiklal Marşının bir kıtasının Arapça okunması toplumda infiale neden oldu. Üniversiteyi protesto etmek için Taksim'de İstiklal Marşı okuyan İYİ Parti eski Kartal İlçe Başkanı Bünyamin Balta, İYİ Parti Kartal İlçe Başkan adayı Fuat Onbaşılı ve Demokrat Derneği üyeleri izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındılar. Gözaltına alınanlar arasında dünya şampiyonu Buğra Öner ve Alptuğ Öner'inde aralarında bulunduğu çok sayıda dernek üyesi akşam saatlerine doğru serbest bırakıldılar.

Taksim'de Kırıkkale Üniversitesi'nde Arapça okutulan İstiklal Marşı'nı protesto etmek için bir araya gelen ve İstiklal Marşını okuyan Demokratlar Birliği açıklamalarında şunları ifade ettiler;

''Aziz Türk milleti binlerce yıllık şanlı tarihe ve yüce bir kültüre sahip eşsiz bir millettir. Var olduğu andan itibaren kullandığı ve kendine ait olan öz dili Türkçeden başka bir dili de konuşmamıştır. Türkçemiz arı bir dil olmakla beraber binlerce yıllık süreç içerisinde en mükemmel seviyeye ulaşmış bulunmaktadır. Türkçemizin dünya Dilleri arasındaki konumu ve değeri herkesçe malumdur.

Fakat dahilimizde gaflet haricimizde kasti saldırıların da hedefinde kalan kültürümüz ve bu arı dilimiz son zamanlarda sık sık ihanetle de karşılaşmaktadır. Bu ihanet ne yazıkki gençliğimizi yani ikbalimizi emanet ettiğimiz üniversitelerimizden birinden gelmiştir. Milli vicdanımızı derinden sarsan Aziz Türk milletinin sabrını zorlayan saygısızlığa tepkisiz kalmak binlerce yıllık tarihimize karşı sorumsuzluktur.

Kırıkkale üniversitesinde bir etkinlikte İstiklal marşımız bir başka dilde yani Arapça olarak okutulmuştur. Adı üzerinde bulunan yani “Milli Marş” kendi milli dilinde okunur. Bunun bilinmiyor olmasına imkan yoktur. Daha önce de aynı üniversitede İstiklal Marşımızın siyasi içerik taşıyor diyerek okutulmadığına dair haberler yapılmıştı.

İstiklal marşına karşı iki hadisenin de aynı üniversite gerçekleşiyor olmasını bir tesadüften öte olduğunu düşünüyoruz. Başta YÖK olmak üzere ilgili devlet kurumlarımızın konuyu incelemeye almasını ve soruşturmalar da dahil gerekli işlemleri acil olarak başlatmasını talep ediyoruz. İslamın ve hakkın Sancaktarlığını yapan Aziz Türk milletini Arap emperyalizmine kurban ettirmeyeceğiz. “Bugünden sonra divanda, dergâhta, bârgâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır” diyen Karamanoğlu Mehmet beyden ve 1932 yılında Türk Dil Bayramını ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten ilham alarak Türk” ardından dahi rahatsız olanlara inat diyoruz ki “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.” Aziz Türk milletinin ve yüce Devletimizin gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.