• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 29 °C

KARİYER MERKEZLERİ İSTİHDAM YARATAMIYOR

KARİYER MERKEZLERİ İSTİHDAM YARATAMIYOR
İşsizlerin umut kapısı haline gelen Kariyer Merkezleri istihdam sağlayamıyor. CHP' li Belediyelerin projesi olan ve işsiz yurttaşlara yönelik iş bulmak adına kurulan Kariyer Merkezleri vatandaşların beklentilerine cevap veremiyor.

Binlerce işsiz yurttaşın iş bulma umuduyla başvurusunu yaptığı Kariyer Merkezleri istihdam sağlama noktasında İŞKUR'u aratmıyor.

Kariyer Merkezlerine başvuru yapan  işsiz gençler alanlarında iş bulamadıklarıyla ilgili şikayetlerde bulundular. İş verenlerle işsiz gençlerin buluşması adına kurulan bu kurumlarda iş başvurusu yapan gençler başvurularıyla ilgili geri dönüşlerin yapılmadığını dile getirdiler. 

CHP'li Belediyelerin işsizliği ortadan kaldırmak adına kendi bünyelerinde kurdukları Kariyer Merkezleri iş umudu olan gençlerin beklentilerini karşılamaktan çok uzak...İş bulmak adına bu kurumlara başvuru yapan gençler gazetemize açıklamalarda bulunarak şöyle konuştular; Kartal Belediyesi'nin Kariyer Merkezi'ne gidip iş başvurusunda bulundum. Aradan 3 ay geçmesine rağmen geri dönüş olmadı. Ve hala bir umutla yine beklemedeyim.

4 yıllık Üniversite Mezunuyum çalmadığım kapı kalmadı. İŞKUR'a da başvuru yaptım oradan da herhangi bir dönüş yapılmadı''dedi. Bir başka işsiz gençte aynı sorunları yaşadığını belirterek Kariyer Merkezi'ne başvurdum ancak bu güne kadar olumlu yada olumsuz bir geri dönüş olmadı.

İBB'nin iş ilanları dahil olmak üzere başvurmadığım yer kalmadı.Benim gibi gençlerin işe girme umudu tükenmiş durumda... İş bulacağız diyerek açılan Kariyer Merkezleri kimleri işe alıyor? bunu gazeteniz aracılığı ile yetkililere sormak istiyoruz.Biz gençlere iş bulamayacaklar ise neden bu merkezleri kurup işsiz insanların umutlarıyla oynuyorlar''diyerek CHP Belediyelerine göndermede bulundular.

 

Haber/ Hatice ODABAŞ

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.