• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

KARTAL BELEDİYE İŞÇİLERİNDEN BİR GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ;''GEÇİNEMİYORUZ''

KARTAL BELEDİYE İŞÇİLERİNDEN  BİR GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ;''GEÇİNEMİYORUZ''
DİSK -Genel iş İstanbul Anadolu Yakası 4 Nolu Şubenin çağrısı ile bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiren Kartal Belediyesi işçileri taleplerinin yerine getirilmesi için bu eyleme mecbur kaldıklarını belirttiler.

 

Yaşanan yüksek enflasyonla birlikte düşük olan maaşlarının açlık sınırının altına indiğini belirten işçiler iyileştirme istediklerini belirtti

DİSK/Genel-İs İstanbul Anadolu Yakası 4 No'lu Şube ile Kartal Belediyesi arasında gerçekleşen görüşmelerde Kartal Belediyesi tarafından somut herhangi bir teklifin gelmediğini söyleyen işçiler, eylemden başka seçeneklerinin olmadıklarını dile getirdi.

Genel-İs İstanbul Anadolu Yakası 4 No'lu Şube Yönetim Kurulu ve temsilcilerinin almış olduğu tam gün iş yavaşlatma kararını işçiler  belediyenin tüm birimlerinde tam katılımla iş durdurma eylemine dönüştürdüler. Hastane ve zorunluluk olan alanların dışında işçiler işe çıkmadılar. Dış birimler atölyelerde ve merkez binadaki çalışanlar ise belediye çevresindeki tüm bölgeyi eylem yeri haline getirdiler.

Genel-İs İstanbul Anadolu Yakası 4 No'lu Şube Başkanı Ali Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri de tüm birimleri gezerek işçilerin eylemine destek verdiler.

“MEVCUT EKONOMİK KOŞULLARDA BU MAAŞLA GEÇİNEMİYORUZ”

Eylemde olan bir işçi durumu şöyle özetledi: "Bulunduğum birimde bu ayın 15'inde yüzde 30 zamlı olarak hesabımıza geçen para 13.000TL, yemek parası ile birlikte aldığımız 15.000 TL ile geçinmeye mahkum edildiğimiz için bugün ses çıkarıyoruz. Mevcut ekonomik koşullarda bu maaşla geçinemediğimiz gerçekliği ile karşı karşıyayız. O yüzden de sokaklarda olmamız gerektiğine inanıyoruz. O yüzden de iş bıraktık."

İşçi taleplerini ise şöyle sıraladı: "Hükümetin memurlara yaptığı ara zamdan kaynaklı biz de memurların seviyesine çıkartılmak istiyoruz. Yani aynı statüde ve aynı masada, aynı işi yaptığım memur arkadaşımla aynı ücret seviyesinde olmak istiyorum. Benimle aynı üniversite mezuniyetine sahip arkadaşlarımdan farklı olarak, ben şirket işçisi olduğum için 15.000TL ile geçinmeye mahkum ediliyorum.Ek protokol talebimiz yasal bir hakkımızdır. Hükümet ek iyileştirme yapıyorken belediye niye yapamıyor? Bugün olağanüstü bir durum var yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında geçinemiyoruz. Aldığım maaş geçinemediğimiz için çekmiş olduğumuz ihtiyaç kredilerine ve faturalar gitmekledir.

Kaynak /Evrensel 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.