• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

KARTAL BELEDİYESİ TRAFİK EĞİTİM PARKI’NDA EĞİTİMLER BAŞLADI

KARTAL BELEDİYESİ TRAFİK EĞİTİM PARKI’NDA EĞİTİMLER BAŞLADI
Kartal Belediyesi’nin okul öncesi ve okul çağındaki çocukların erken yaşta trafik eğitimi alabilmesi amacıyla önemli projelerden biri olarak yapımını tamamladığı Trafik Eğitim Parkı’nda, ilk eğitimler verilmeye başlandı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, hizmet vermeye başlayan Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret ederek kreş öğrencileri ile bir araya geldi, trafik ile ilgili tüm detayların anlatıldığı dersi, miniklerle birlikte takip etti.

2-20220622133008.jpg

 

Kartal Belediyesi’nin okul öncesi ve okul çağındaki çocukların trafik kurallarını öğrenmeleri ve bilinçli bireyler olarak yetişmeleri amacı ile Yalı Mahallesi'nde hayata geçirdiği 1.000 metrekare büyüklüğündeki Trafik Eğitim Parkı, eğitimlerine başladı.

Çocukların kullanabilecekleri ve gerçek hayatta benzerlik gösteren; caddelerin, yolların ve trafik ile ilgili tüm detayların olduğu Trafik Eğitim Parkı’nda, genel trafik eğitiminin yanı sıra; çocukların trafikte karşılaştıkları olumsuz durumlarda neler yapmaları gerektiği, minyatür trafik işaret ve levhaları, yaya geçitleri ve trafik lambaları ile öğretiliyor.

Teorik ve pratik olmak üzere iki şekilde verilen 60 dakikalık eğitimlerin 30 dakikası, slayt ve videolu teorik ders anlatımı şeklinde desteklenirken, 30 dakikası da pratik eğitimleri kapsıyor.

Başkan Gökhan Yüksel’den Trafik Eğitim Parkı’na Ziyaret

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de ilk eğitimlerin verilmeye başlandığı Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret ederek kreşli öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette Başkan Yardımcıları; İmam Aydın ve Ali Apaydın da Başkan Yüksel’e eşlik etti.

Başkan Yüksel, uzman eğitmenin; trafik kurallarına uygun olarak durma, duraklama ve park etme yöntemlerini, uygulanması gereken manevra kurallarını, emniyet kemerinin önemini, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları ile trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metotlarının neler olduğunu anlattığı dersi, minik öğrencilerle birlikte takip etti.

Öğrencilerle sohbet eden ve trafik ile alakalı kendi tecrübelerini paylaşan Kartal Belediye Başkanı’na çocuklar da büyük ilgi gösterdi.

Kreşli Miniklerden Gökhan Ağabeylerine Teşekkür

Verilen teorik eğitimin ardından Başkan Gökhan Yüksel ve minik öğrenciler, bu kez pratik eğitimlerin verildiği eğitim parkuruna geçti.

Burada öğrenciler; akülü araçlarına binerek araçları trafik işaret ve levhalarına uygun olarak kullanmayı, yaya geçitlerinde doğru yürüme kurallarını, trafik lamba ve işaretlerini takip etmeyi, yol çizgileri ile ışıklı ve sesli cihazlarda bulunan butonları kullanmayı, iki araç arasındaki güvenli takip mesafesini ve trafikte geçiş öncelikleri gibi bilgileri pratik etti.

Trafik eğitimini eğlenceli bir yolla öğrenen minikler, çok sevdikleri Trafik Eğitim Parkı için Başkan Gökhan Yüksel’e teşekkür etti.

Trafik Eğitim Parkı, Kartal genelindeki tüm okulların 4-12 yaş aralığındaki öğrencilerine randevu sistemi oluşturarak sırasıyla hizmet vermeye devam edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.