• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C

KARTAL BELEDİYESİ'NDEN KIZILAY'IN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK

KARTAL BELEDİYESİ'NDEN KIZILAY'IN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA DESTEK
Kızılay Kan Merkezi ve Soğanlık Mahalle Meclisi işbirliği ile düzenlenen,  Kartal Belediyesi'nin de desteklediği kan bağışı kampanyası, Soğanlık Ülkü Bora Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi. 

21 Haziran Babalar Günü’nde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası, gün boyunca devam etti. Etkinlik sırasında Kartal Belediyesi personelinin yanı sıra; Kızılay Derneği yetkilileri de kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara kampanya süresince yardımcı oldu.

3-153.jpg

Pandemi nedeniyle azalan kan stoklarını artırmak amacıyla düzenlenen bağış kampanyasına, Kartal Belediye Meclisi Üyeleri İlker  Bakıoğlu ve Olcay Özgön de destek verdi. Meclis Üyesi İlker Bakıoğlu, kan bağışında da bulundu. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen ise Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına kan bağışı çadırını ziyaret ederek bağışta bulunanlara duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti. 
2-210.jpg

Öte yandan katılımcıları arasında dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının da olduğu Soğanlık Mahalle Meclisi oluşumu gün boyunca sosyal medyadan çağrı yaparak vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti. 
 

Soğanlık Orta Mahalle Muhtarı Salim Coşar, Gümüşpınar Mahalle Muhtarı Miktat Gürsel, Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarı Erol Yurdakul ve birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu kan bağışı kampanyasında vatandaşlar, form doldurduktan sonra doktor kontrolünden geçirildi ve başta tansiyon olmak üzere kan verme kıstaslarına uygunlukları tespit edildi. Genel sağlık durumları kan verme kıstaslarına uyan vatandaşlar, yaklaşık yarım saat süren bir işlemin ardından kan bağışında bulundu. Kan veren vatandaşlara dinlenmeleri gereken süre boyunca çeşitli ikramlarda bulunuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.