• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

KARTAL CEMEVİ BAŞKANI SELAMİ SARITAŞ VE YÖNETİMİ YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KARTAL CEMEVİ BAŞKANI SELAMİ SARITAŞ VE YÖNETİMİ YEREL BASINLA BİR ARAYA GELDİ
Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş ve Yönetimi yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek bu güne kadar yapılan projeler ve gündemi meşgul eden önemli konular görüşüldü.

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş ve Yönetimi yerel basın mensuplarıyla lokma yemeğinde bir araya gelerek gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Toplantıya Kartal Cemevi Dedesi Celal Özer, Kartal Cemevi Genel Sekreteri Hatice Sarıbal yer aldı. 

Haberin Video Linki ektedir;https://www.youtube.com/watch?v=lHH2v0i4Tnc

2-20220217163315.jpg

Kartal Cemevi Dedesi Celal Özer'in yemek duasıyla başlayan sohbet toplantı salonunda devam ederek Cemevlerinde bu güne kadar yapılan hizmetler ve projeler ele alındı.

SELAMİ SARITAŞ CEMEVLERİ İBADET STATÜSÜNE ALINMALI 

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş Cemevlerinin ibadet statüsüne alınması gerektiğini ifade ederek  AHİM tarafından verilen kararların yerine getirilmesini beklediklerini söyledi.Başta doğalgaz ve elektrik faturaları olmak üzere bağışlarla ayakta kalmaya çalışan Cemevlerinin devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak eşitsizliğin giderilmesini umduklarını belirtti. 

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE KUCAK AÇARAK HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYORUZ

Selami Sarıtaş Kartal Cemevi olarak her kesimi kucaklayarak hizmet verdiklerini ifade ederek amaçlarının bu bölgede hünkarı olmayan insanlara destek  vererek her türlü ihtiyaçlarının karşılamak olduğunu söyledi. 

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş konuşmasında şu sözlere yer verdi;'' Kartal Cemevi 1994 yılında kurulup 1996 yılında vakıf olan Kartal'da hizmet veren Alevi Bektaşi inancını burada yaşayan insanlara doğru kesintisiz ve net bir şekilde aktarabilmek için kurulan bir vakıftır. Bu vakfımızın amacı sadece Alevi, Bektaşi olan vatandaşlara hizmet değil tüm toplumun bireylerine hizmet vermektir. Bizim şiarımız budur''dedi. 

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş Koranavirüs salgını nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade ederek pandemi döneminde diğer cemevlerinin cenaze işini yapmamaları nedeniyle cenaze işlemlerinde ek bir yük getirdiğini buna rağmen hiç bir vatandaşın cenaze işlemlerini ortada bırakmayarak  kesintisiz ve eksiksiz bir şekilde yerine getirdiklerini söyledi.

CEMEVLERİ BAĞIŞLARLA AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYOR

Sarıtaş geliri gönüllülük ve bağışlarla dönen Cemevlerinin desteklerle ayakta kaldığını vurgulayarak devletin Cemevlerinin giderlerini karşılaması gerektiğini söyledi. Sarıtaş Kartal Cemevi olarak hedef ve amaçlarına ulaşabilmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek; '' Kartal Cemevi sadece bu bölgesinde değil diğer bölgelerde bulunan Cemevleri adına bir takım yatırımlar yapan ve hedefleri olan bir kurumuz. Hacıbektaş'ta aldığımız yerler var orada bir konaklama yeri yapmak istiyoruz. Hacıbektaş bildiğiniz gibi bizim serçeşmemizdir. Oraya giden canlarımız niyaz olurlar. Bizler de bu canlarımızın orada ibadetlerini yapabilecekleri bir yer yapmak istiyoruz. Yine bizim inanç merkezlerimizden Abdal Musa'da yine arsa alarak orada da bir konaklama yeri yapmak istiyoruz. Proje çizildi ancak pandemi nedeniyel temel atma başlamasına gelemedik''dedi.

Haber/ Hatice ODABAŞ

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.