• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

KREDİ KARTI VE KREDİLERE SINIRLAMA GELİYOR

KREDİ KARTI VE KREDİLERE SINIRLAMA GELİYOR
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartı kullanımı ve kredilere yönelik sınırlama getirileceğini açıkladı. Bakan Şimşek açıklamasında başkasının parasıyla zenginlik olmayacağını belirtti.

Şimşek, “Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz” dedi.

Bakan Şimşek dün (11 Eylül) NTV Özel yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şimşek, kredi kartı ve kredilere yönelik birtakım önlemler getireceklerini söyledi.

Yıllık kredi kartı üzerinden kredi hacminin 1 Eylül itibarıyla yüzde 140 civarında arttığını belirten Şimşek, “Enflasyonun iki katından fazla. Bu kadar yüksek seyreden bir kredi hacmiyle siz enflasyonu ve cari açığı kontrol altına alamazsınız. Miktarsal sıkılaştırma denilen bir konsept var. Orada ilk adımı attık. Kur Korumalı Mevduat’ta karşılık yoktu, karşılık getirdik” dedi.

' Birinci konutu kredilendirme konusunda değişikliğe gitmeyeceğiz'

Taşıt kredilerinde sınırlayıcı bir perspektife sahip olduklarını söyleyen Şimşek, konut kredilerine getirilecek yeni sınırlamayı açıkladı: “Birinci konutu kredilendirme konusunda değişikliğe gitmeyeceğiz ancak ikinci, üçüncü konut veya tatil yerlerindeki yerlere ilişkin vatandaşın imkanı varsa alır ama krediyle desteklemeyeceğiz.”

“Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz''

Krediyi ciddi bir şekilde sınırlayacaklarını söyleyen Şimşek, şöyle devam etti:

“Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.