• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

MEB'DEN DENİZ FENERİ PROTOKOLÜ

MEB'DEN DENİZ FENERİ PROTOKOLÜ
Milli Eğitim Bakanlığı okullarda dernek faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. MEB yeni bir kararla Deniz Feneri Derneğinin okullara girmesinin önünü açacak uygulamayı devreye soktu.

MEB tarafından imzalanan protokole göre ÖNDER,Deniz Feneri gibi dernekler okullarda faaliyet göstererek yardım toplayacak.İyilik Hareketi adı altında başlatılan protokol uygulaması kapsamında Deniz Feneri Derneği okullarda kursa açıp öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edecek.MEB tarafından oluşan 30 sayfalık protokol maddesi 81 ilde uygulamaya konulacak.

MEB'in yeni dönemde Derneklerin okullara girmesini sağlayan protokol tepki çekerken Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan yaşananların kabul edilemez olduğunu belirterek MEB'e dava açacaklarını belirtti.

“BU BAŞLI BAŞINA ÇOCUK İSTİMARIDIR

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin MEB'in tepki çeken kararıyla ilgili şöyle konuştu;

*MEB, dernek ve vakıflarla protokollerini bir an önce sonlandırmalıdır. Eğitim, eğitimciler eliyle sürdürülmelidir.

*Bu pedogojik formasyon alan öğretmenlere de, öğrencilerin bilimsel laik eğitim almaları önünde engel oluşturduğu için çocuklara da haksızlıktır. Ayrıca bu anlaşmalarla Anayasal bir suç da işleniyor.

*En son TÜGVA'nın MEB'le imzaladığı prokolün iptali istemiyle dava açtık. Dava şu an devam ediyor. Eğitim Sen olarak biz bir karar aldık. Üyemiz öğretmenlerin hiçbiri bu protokollerin içerisindeki eğitimlerde yer almayacak.

*Okullara, çok sayıda isimle dernekler ve vakıflar giriyor. Kim ne yapıyor bilmiyoruz.

*Biz daha önce MEB'le protokol imzalayarak okullara giren Ensar Vakfı ve Hizmet Vakfı'nın protokolleriyle ilgili dava açtık. Danıştay'da eğitimin Anayasa'ya göre devlet tarafından verilmek zorunda olduğuna hükmederek, başka kişi ve kuruluşlara devredilemeyeceği yönünde karar alıyor.

*Ancak her gün yeni bir protokol duyuyoruz. Bunu da bugün paylaştılar. Protokoller suistimale çok açık Danıştay, MEB'e ve hükümete Anayasa'daki sorumluluğunu hatırlatıyor. Öğrencilerimizin çeşitli kişi veya kurumlarca görüntülerinin alınması, çekimlerinin yapılması da bir suçtur. MEB hem kendisi bunu yasaklıyor hem de bu son protokolle Deniz Feneri'ne öğrenci görüntü ve videosunu çekebilmeleri için izin veriyor. Bu başlı başına bir çocuk hakları istismarıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.