• BIST 8654.39
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

METEOROLOJİ VE AKOM'DAN 14 İLE SARI KODLU UYARI

METEOROLOJİ VE AKOM'DAN 14 İLE SARI KODLU UYARI
Meteoroloji ve AKOM 14 il geneli için sarı kodlu uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada yağışların Amasya,Bolu,Sakarya,,İstanbul,Kocaeli,Zonguldak,Bartın,Karabük,Yalova,Düzce'de etkili olması bekleniyor.

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunu paylaştı. Meteoroloji, İstanbul'un da içinde bulunduğu 14 il içine sarı kodlu alarm verdi.

Son paylaşılan verilere göre kuzey, iç ve batı noktalarının parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara (Çanakkale dışında), Ege (İzmir ve Aydın dışında), Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Osmaniye, K. Maraş'ın batısı, Hatay kıyıları ve Yozgat civarlarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık olacağı değerlendiriliyor.

Söz konusu yağışların; Batı Karadeniz (Sinop dışında), Marmara'nın doğusu, Çorum ve Amasya civarları yer yer kuvvetli olacağı düşünülüyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'in iç noktaları ile İç Anadolu'nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği analiz edildi.

Sıcaklık değerlerinin doğu noktalarda (2-5 derece) düşmesi, yurdun batı noktalarında (3-5 derece) artacağı öngörülüyor.

Meteoroloji ve AKOM'dan uyarı

Meteoroloji ve AKOM'un uyarıları İstanbul'u bugğn de ilgilendiriyor. AKOM, kentte Anadolu Yakası yoğun olmak üzere gün boyu ara ara etkili olacak sağanağın bugün saat saat 13.00'e kadar devam edeceğini duyurdu. Sağanağın Anadolu Yakası'nın doğu ve kuzeyinde kalan Pendik, Tuzla, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Şile ile Avrupa Yakası'nın kuzeyinde kalan Sarıyer ve Eyüpsultan'da kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

Sarı kod uyarısı

Meteoroloji 14 il için sarı kodlu alarm verdi. Uyarı verilen kentler şöyle: Amasya, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.