• BIST 10224.93
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan Eskişehir Kültür ve Dayanışma Derneği'ne Ziyaret

MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan Eskişehir Kültür ve Dayanışma Derneği'ne Ziyaret
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili  İzzet Ulvi Yönter MHP Milletvekilleri ile birlikte Eskişehir Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili  İzzet Ulvi Yönter MHP Milletvekilleri ile birlikte Eskişehir Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarete;  MHP Eskişehir Milletvekili  Metin Nurullah Sazak, İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş, MHP MYK Üyesi Gülbeyhan Saylağ, MHP MDK Üyesi Taner Gökçek, Eskişehir MHP İl Başkanı  İsmail Candemir, MHP 25.26 Dönem Istanbul Milletvekili Adayı Fatih Eryılmaz,Eskişehir MHP Odunpazarı ve Tepebaşı İlce Başkanları, Kartal MHP İlce Başkanı Metin Özüpek,MHP Kartal Belediye Meclis Üyeleri, Esentepe Mah Muhtarı Ramazan Kula, Cevizli Mah. Muhtarı Memiş Dikilitas ve MHP Kartal İlce Yöneticileri yer aldı.

Eskişehir Kültür ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen gecede; 23 Haziran'da gerçekleşecek olan İBB seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter; Cumhur ittifakına MHP olarak desteğini sonuna kadar sürdüreceğini ve bu sürecin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

İzzet Ulvi Yönter konuşmasında diğer ittifakın içinde , yer alan şer odaklarının, 31 Mart yerel seçimlerinde sevindiğini, bu ittifakı oluşturan güçlerin kimler olduğunun altının çizilme gerektiğini vurgulayarak, 31 Mart seçimlerindeki usulsüzlükler sebebi ile  Yüksek seçim kurulu kararı tarafından seçimlerin iptal edildiğini ifade etti.

Yenilenecek seçimlerde tüm vatandaşların vicdanına göre hareket etmesi gerektiğinin altını çizen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, algı ve ideolojilerin bir tarafa bırakılarak bu seçimin birlikte hareket etme seçimi olduğunu söyledi.

MHP Eskişehir Milletvekili, İstanbul Milletvekili aynı temennilerde bulunarak, Eskişehirli vatandaşların bölgesel konularına ilişkin sorularını cevapladı.

MHP Eskişehir Milletvekili dernek lokalinde yaptığı toplantıda;Eskişehir’in Han ilçesi ve civar köylerinden gelen vatandaşlarımız tarafından oluşturulan ve bu bölgede yerleşik hale gelen hemşehri derneklerinin bölgede 1 Federasyon, 2 Dernek lokali ile STK düzeyinde temsil edildiğini, 2013 Nüfus sayımına göre ; Kartal’da 7000 nüfusa sahip olduğunu bölgede, Bilecik ve Afyon , Kütahya illerinden gelen Hemşehrilerle organik bir bağı bulunduğunu ve etkileşim halinde bulunan bir toplum olduklarını iletti.

Bölgesel hemşehriciliğe ve etkileşime  bakıldığında Kartal’da (Eskişehir, Afyon, Bilecik) 25.000 Nufusa sahip güçlü bir birliktelik olduğunu,Eskişehir'li hemşehrilerin, Cevizli, Esentepe, Soğanlık, Kurfalı ve Yakacık bölgesinde  yoğun olarak ikamet ettiklerini sözlerine ekleyerek, siyasi arenada bu güne kadar baskın kaldıklarını ve siyasi güç olarak, birliktelik olarak öne çıkmak istediklerini söyledi.

MHP 25.26 Dönem Istanbul Milletvekili Adayı Fatih Eryılmaz, yapmış olduğu konuşmada,

''Eskişehirliler, 1957 Yılında Rahmetli  Komiser Ali Barçın’ın Cevizli karakoluna tayini çıkması üzerine,hemşehrilerimizi o dönemde yapılan ve biten kamu sahalarında istihdam sağlaması üzerine iç göçün başladığını,Eskişehir’in Han ilçesi ve civar köylerinden gelen vatandaşlarımız tarafından oluşturulan ve bu bölgede yerleşik hale gelen hemşehri derneklerinin bölgede 1 Federasyon, 2 Dernek lokali ile STK düzeyinde temsil ediliyor''dedi.

Eryılmaz;2013 Nüfus sayımına göre ; Kartal’da 7000 nüfusa sahip olduğunu ifade ederek Bölgede, Bilecik ve Afyon , Kütahya illerinden gelen Hemşehrilerle organik bir bağı bulunan ve etkileşim halinde bulunan bir toplum olduğunu, bölgesel hemşehriciliğe ve etkileşime  bakıldığında Kartal’da (Eskişehir, Afyon, Bilecik) 25.000 Nüfusa sahip güçlü bir birliktelik olduğunu belirtti.

Kartal'da 50’yi aşkın esnaf ve birçok şirket yöneticisinin hemşehri olduğunu vurgulayan Fatih Eryılmaz bölgenin yarattığı büyüklük ve etkileşim ile Kartal’da Eskişehir mahallesi olarak bilindiğini ifade etti.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.