• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

MİNİBÜSÇÜLER KORANAVİRÜSE KARŞI NEDEN DENETLENMİYOR?

MİNİBÜSÇÜLER KORANAVİRÜSE KARŞI NEDEN DENETLENMİYOR?
Sağlık Bakanlığı Koranavirüs'e karşı alınacak tedbirleri 81 ile genelge göndererek yayımlamasına rağmen özellikle toplu taşıma araçlarında halk sağlığını riske atacak gayri ciddi uygulamalar yapılmaya devam ediliyor.

Kartal Pendik arasında yolcu taşımacılığı yapan toplu taşıma araçları Belediyeler tarafından dezenfkte edilmesine rağmen yolcu taşıyan Şoförlerin duyarsızlıkları pes dedirtecek cinsten..

Günde binlerce yolcu taşıyan Minibüs Şoförlerinin duyarsız davranmaları vatandaşların sağlığını da büyük ölçüde riske atmakta..Sağlık Bakanlığı yurt genelinde sıkı tedbirler almasına karşın Koranavirüs salgını ile ilgili ciddiyetin farkında olmayan ve yolcuların ölümcül virüs kapmasına sebep olacak şekilde duyarsızlık içinde olan Minibüs Şoförleri adeta dalga geçercesine olayın vahametinden uzakta yolcularını almaya devam ediyorlar.

Sağlık Bakanılığı'nın özellikle dezenfekte konusunda tüm ülkede ciddiyetle yaklaşılmasını vurgulamasına karşın Minibüs şoförleri salgın hastalık konusunda ciddiyetsizlik göstererek yolcuların salgına yakalanmasına zemin hazırlamaktadır.

Kartal Pendik arasında yolcu taşımacılığı yapan bir şoför Koranavirüs salgını ile ilgili dezenfekte çalışmalarının  gereksiz olduğunu belirterek halk sağlığını nasıl risk altında bıraktığını gözler önüne serdi.

Minibüs Şoförüne aracının dezenfekte edilip edilmediğini sorduğumuzda; Aracıma günde 300- 500 kişi biniyor.Aracı dezenfekte etsen ne olur etmesen ne bunlar boş işler zaten dezenfekte dedikleri şeyde sudan başka bir şey değil''diyerek açıklamalarda bulundu.

Dünyayı saran salgın hastalık karşısında ülkemizde vaka sayıları artarken Minibüs şoförlerinin böylesine duyarsız davranarak kitlesel salgının yayılmasına öncülük etmesine seyirci kalan yetkili kişiler Minibüslerle ilgili cezai işlemler uygulayacak mıdır?

Minibüsçüler Derneği sahaya çıkıp yolcu taşıyan araçları neden denetlemez? Kitlesel mücadelede halk sağlığının alenen risk altına sokulması suç değil midir? Kartal ve Pendik'te Koranavirüs'ün yayılmasına sebebiyet verecek şekilde gayri ciddi yolcu taşıyan duyarsız  Minibüs Şoförleri hakkında bir işlem yapılacakmıdır? 

Haber/ Hatice ODABAŞ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.