• BIST 10320.05
  • Altın 2408.024
  • Dolar 32.2739
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

PENDİK BELEDİYESİ'NİN 2023 YILI BÜTÇESİ 2 MİLYAR 200 MİLYON TL OLARAK KABUL EDİLDİ

PENDİK BELEDİYESİ'NİN 2023 YILI BÜTÇESİ 2 MİLYAR 200 MİLYON TL OLARAK KABUL EDİLDİ
Pendik Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı 3. Birleşimi Pendik AKM’de gerçekleştirildi.

Başkan Ahmet Cin’in önderliğinde gerçekleşen Ekim Ayı 3. Birleşiminde AK Parti ve CHP Grubu adına Meclis Üyeleri ilçe genelindeki sorunları ele alarak görüşlerini  dile getirdiler. 

toplu.jpg

Zaman zaman hararetli konuşmaların geçtiği Meclis Toplantısı’nda Pendik Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 2 milyar  200 milyon TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

adem-001.jpg

Bütçe görüşmelerinde görüş belirten MHP Meclis Üyesi Adem Şen  Pendik Belediye Başkanlığı 2023 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını diledi. Şen yeni bütçenin biraz daha fazla sosyal projelere ayrılması gerektiğini belirterek vatandaşların talep ve isteklerine cevap verilmesi gerektiğini söyledi.

tarik-002.jpg

Grubu adına söz alan CHP İBB ve Pendik Belediyesi  Meclis Üyesi Tarık Balyalı Pendik Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesinin 2 milyar 200 milyon olarak hazırlanmasının  mevcut ekonomik nedenlerden kaynaklı olduğunu ifade ederek yeni bütçenin sosyal projelere harcanmayacağını bildiklerini ve bu doğrultuda yeni bütçeye onay vermeyeceklerini söyledi. Balyalı Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in sosyal medya üzerinden kendisini hedef göstermesini doğru bulmadığını ifade ederek geçmişten günümüze kadar AK Parti Meclis Üyelerinin 15 Temmuz dahil olmak üzere gözaltına alındıklarını soruşturma geçirdiklerini bilmelerine karşın bu insanların adlarını kullanarak onları deşifre etmediklerini bunun insani olarak ta doğru görmediğini söyledi.

TARIK BALYALI; ''ARSALARI NEDEN TAKSİTLE SATIYORUZ?

Tarık Balyalı Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in İBB’yi görmezden gelen partizanca yapısından vazgeçerek İBB’nin varlığını kabul etmesi gerektiğini belirtti. Balyalı İBB’nin 39 ilçede yatırımlarına devam ettiğini Pendikte’de bir çok projenin açılışını yaptığını ancak bu proje açılışlarında bu güne kadar Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in hiç katılım sağlamadığını ifade etti

Balyalı Pendik Belediyesi’nin  sosyal proje ve kültürel gezilere AK Parti Maltepe ve Kartal İlçe Yöneticilerin de yer aldığı gezi programları için kiralanan araçlarla destek verilmesi nedeniyle vatandaşların cenazeleri  için araç bulamadıklarından şikayetçi olduklarını  hatırlatarak bu uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini hatırlattı.

BALYALI; 23 BİN 600 TL KAZANAMAYAN HERKES FAKİRDİR

Tarık Balyalı Pendik Belediyesi 2023 yılı bütçesinin 2 milyar 200 bine çıkmasının asıl sebebinin ekonominin battığının göstergesi olarak ele alınması gerektiğini belirterek bu gün 23 bin 600 TL kazanamayan herkesin fakir olduğunu belirtti.

Tarık Balyalı Pendik Belediyesi’nin ihale ile taksitli arsa satışı yapmasını doğru bulmadıklarını belirterek ‘’biz taksitçimi yiz? Neden taksitle arsa satışı yapılıyor? Dedi.

ozkan.jpg

CEYHUN ÖZKAN;''YANDAŞLARA BALLI İHALE VERENLERİ GÖRMEK İÇİN İBB'NİN YÖNETİCİLERİNE  BAKILSIN''

AK Parti Grubu adına söz alan AK Parti Pendik Belediye Meclis Üyesi Ceyhun Özkan Pendik Belediyesi’nin spor kompleksleri başta olmak üzere bir çok proje yapmaya devam ettiğini bunun binde biri kadar bile olsa İBB’nin 3. 5 yıl boyunca tek bir spor kompleksi bile yapamadığını belirtti.

ÖZKAN  PENDİK 'TE YATIRIMLAR DEVAM EDECEK 

Özkan AK Parti’nin halka hesap verebilir projeler üreterek 20 yıldır iktidarda olduklarının kanıtı olduğunu da ekledi.Özkan Pendik Belediyesi’nin yatırıma dönük projeler üretmeye devam ettiğini sözlerine ekleyerek Pendik’te Köy Konakları,Sağlık Ocakları Spor Merkezleri  ile birlikte Yenişehir, Güllübağlar  ve diğer mahallelerde modern semt pazarlarını yaparak hizmete açtıklarını bu projelerin diğer mahallelerde de hayata geçirileceğini söyledi

Özkan Pendik Belediyesi’nin alt yapı başta olmak üzere kente değer katan projeler yaptığını ancak İBB’ye dönüp bakıldığında tek bir projenin dahi hayata geçirilemediğini söyledi. Özkan yandaşlara nasıl ballı ihaleler verildiği ile ilgili eleştiriler üzerine İBB’nin iştiraklerine bakılması gerektiğini hatırlatarak 28 iştirakin Yönetim Kurulu’nda kimlerin olduğuna iyi bakılması gerektiğini söyledi.

yakup-yeter.jpg

YAKUP YETER; ''SOSYAL KONUT PROJESİ HAYAL SATIYOR''

CHP Grubu adına söz alan Yakup Yeter ise Pendik Bediyesi’nin yeni bütçesinin hayırlı olması dileklerinde bulunması ardından bu bütçenin halkın yararına harcanması gerektiğini söyledi. Yeter Pendik Belediye’sinin İBB’nin Pendik genelinde yapmış olduğu projeleri görmemezlikten geldiğini belirterek İBB’nin Kemiklidere yan ana arterlerde alt yapı çalışmalarını tamamladığını İSKİ bünyesinde de bir çok çalışmaya imza attığını belirtti. Yeter AK Parti’nin sosyal konut projesi ile ilgili eleştiri yaparak 20 yıldır halka hayal sattıklarını söyledi. Yeter  vatandaşların bırakın ev sahibi olmayı aylık kiralarını ödeyemeyecek duruma getirildiklerini belirtti.

bu-043.jpg

BAŞKAN AHMET CİN; ''PENDİK'TE 210 BİN GENCİN TALEP VE İSTEKLERİNE CEVAP VERİYORUZ''

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan kararların Pendikliler için hayırlı olmasını dileyerek Meclis Üyelerinin görüşlerini tek tek cevapladı. Başkan Ahmet Cin CHP İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı tarafından gündeme getirilen kiralık araçlarla AK Parti Maltepe ve Kartal İlçe Yöneticilerinin taşındığı iddialarına açıklık getirerek Pendik Belediye Başkanlığı olarak MEB bünyesinde okullardan öğrenci istediklerinin bunun hangi partiye ait olduklarını bilmenin de mümkün olmadığını söyledi.

Başkan Ahmet Cin öğrencilerin Yassıada yeni adıyla Özgürlük Adası’na götürülmelerinin kendi tarihimizi bilme adına önemli olduğunu bilmeleri gerektiğini belirterek; Biz Milli Eğitimle görüşüyoruz. Diyoruz ki biz Bilişim Vadisi’ne öğrenci götürmek istiyoruz orada teknoloji ile tanışsınlar. Yassıada ile ilgili de orayı da görsünler demokrasimiz nereden ne noktaya geldi bunu da görsünler. O zaman kim Menderes ve Polatkanları astı bilsinler diye götürüyoruz. Bu çocukları buraya götürürken de siyasi görüşü nedir diye soramayız. Bunu söyleyebilmenize hakikatten inanamıyorum. Pendik’te 25 yaşın altında 210 bin gencimiz var. Biz bu gençlerimizin ihtiyaçları ve taleplerinin karşılanması için çalışmalarımızı ve projelerimizi devreye alıyoruz.  Konser yapıyoruz burada AK Partilileri mi çağırıyoruz? Böyle bir şey mi olur?

O yüzden gençlerimizi rencide etmeyelim. Biz tüm okullardan öğrenci alıp Gençlik Kampına götürüyoruz. Kim talep ediyorsa da herkese tahsis ediyoruz.

PENDİK BELEDİYE BÜNYESİNDE MİNİMUM DÜZEYDE  EN DÜŞÜK MAAŞI 10 MİLYON 635 LİRADIR

Başkan Ahmet Cin Pendik Belediyesi çalışanlarının haklarını almadıklarıyla ilgili sorular üzerine açıklama yaparak minimum düzeyde bir çalışanın 10 milyon 635 lira maaş aldığını söyledi.

İSTANBUL'UN 39 İLÇE ARASINDA EN FAZLA YATIRIM YAPAN BELEDİYEYİZ

İstanbul’da 39 ilçe arasında en fazla yatırım yapan ilçeler arasında öncü olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Cin: “Pendik Belediyesi olarak yatırımlarda İstanbul’da belediyeler arasında öncülerdeniz, %40’lardayız yatırımlarımızda. Bütçemizi açık ve net şekilde hazırladık. İnşallah bu bütçeyle 2023 yılını hem sosyal belediyecilik anlayışı hem de yatırımlarımızla layıkıyla değerlendireceğiz.” dedi.

“PENDİK'TE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR''

Hem performans hem de bütçe hedeflerini paylaşan Başkan Ahmet Cin, ilçe genelindeki imar ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Başkan Ahmet Cin: “İmar ve kentsel dönüşümle alakalı çok ciddi çalışmalarımız var. Şuan ilçemizde çok büyük bir kentsel dönüşüm projesi içerisindeyiz, birçok yerde, Ertuğrulgazi’den Kemiklidere’ye, Orta Mahalle’ye, imar planlama hususunda %95’lik kısımdayız. Göreve geldiğimiz zaman teknik toplantıda bu konuyu çözmeliyiz demiştik, büyük gayret göstereceğiz demiştik. Gayretlerimiz hız kesmeden devam ediyor.” şeklinde konuştu.

PENDİK'TE YEŞİL ALANLARI GENİŞLETİYORUZ 

Meclis toplantısında çevre düzenleme çalışmalarını vurgulayan Başkan Ahmet Cin: “Metro istasyonlarının açılışını da gerçekleştirdik. Yeni açılan metro istasyonlarında meydan çalışmalarımız oldu, Kurtköy’e geniş bir meydan kazandırdık. Vatandaşlarımız için meydanlarımızda yeşil alan, oturma grupları, mescit, büfeler ve geniş kapasiteli otopark yaptık.” dedi. Bunun yanı sıra yapılan diğer çevre düzenlemelerinden bahseden Başkan Ahmet Cin: ”Çevre konusunda yeşillendirme ve restorasyon çalışmalarımız var. Vatandaşları bilinçlerdirmek adına süreklipanolar, akıllı konteynerlar ve atık merkezi gibi çalışmalarımız devam ediyor. Bisiklet yolumuzu yine genişlettik. ” diyerek yeni projelerden de bahsetti.

“DÖRT BİNİ AŞKIN ÜNİVERSİTELİ GENCE 2000 TL NAKDİ DESTEKTE BULUNDUK''

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, bütçe konuşmasında gençler ve çocuklar için yapılan sportif, sanatsal, kültürel ve eğitici hizmetlerden de bahsetti. Başkan Ahmet Cin, geleneksel olarak yapılan Kahve Festivali’nden Robot Festivali’ne birçok etkinliğe değindi. Yaptığı konuşmada gençlere ve çocuklara hizmet adına yapılan yatırımlardan bahsederken “Gençlerimiz için geçen sene yaptığımız gibi bu sene de destekte bulunduk.

ÇOCUKLARIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK MASAL PARKINI HİZMETE AÇTIK 

Üniversiteye yeni geçen,ilk defa kazanmış gençlerimiz başvurdu,süreçler tamamlandı.Hesaplara 2 Bin Tl destekleri yatmaya başladı.Bunun yanı sıra ilçe genelinde belirlenen okullarda basketbol sahası yapıyoruz, 20 tane yeni düzenleme var. Bunların dışında çocuklarımız ve gençlerimiz izin festivaller, konserler, Gençlik Kampı hizmetleri ve eğitimlerimiz devam ediyor, her zaman. Bu yıl Masal Parkı’nı açtık, çocuklarımıza sözümüz vardı. Şimdi hafta sonları daha çok sirkülasyon olacak.” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.