• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

PENDİK EDEBİYAT GÜNLERİ YAZAR VE SENARİST SEVİNÇ ÇOKUM'U AĞIRLADI

PENDİK EDEBİYAT GÜNLERİ YAZAR VE SENARİST SEVİNÇ ÇOKUM'U AĞIRLADI
 Pendik Belediyesi Kültür Sanat faaliyetleri Özel Etkinlik Programları kapsamında  bu yıl ikincisini gerçekleştirilen Pendik Edebiyat Günleri başladı.

 

11 Aralık'tan 14 Aralık'a kadar 4 gün boyunca sürecek olan etkinlikte 16 Yazar, 24 Şair ve Onur konuğu Sevinç Çokum’un katılımları ile  ‘100 Yılın Edebi Birikimi’ teması ile gerçekleştiriliyor. 

p2-010.JPG

Pendik Edebiyat Günleri’nin açılış programı 11 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’da Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.Pendik Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, Pendik Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Kemal Çalıkçı Türk Ocakları Pendik Şubesi Başkanı Ahmet Kara, yazarlar, şairler ve edebiyata gönül veren Pendikliler katıldılar.

p7-002.JPG

 Açılış konuşmasını Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'in selamını ilettikten sonra Pendik Belediyesi'nin kültür sanata, edebiyata dair güzel çalışmalar yaptığını ve bu sene Cumhuriyetin 100. Yılı ile birlikte bu sene daha geniş bir konseptle "Türk Dili ve Kültürünün Yüzyılı" olarak sergilerle panellerle desteklendiğini söyledi ve "sözü gerçek sahiplerine şairlere yazarlara bırakıyorum" dedi.
Adavapuru Şakir Şair, Yazar Sevinç Çokum'un özgeçmişini okuması ile başladı.Programda onur konuğu şair, yazar ve senarist Sevinç Çokum’a hediye takdim edildi, kendisinin edebi kişiliği ve hayatı ele alındı.Şair-Yazar A. Ali Ural, Sevinç Çokum'un Edebi Kişiliği ve ödül gerekçesi hakkında güzel bir sunum konuşmadı yaptı. 

p3-009.JPG
Mikrofona gelen Onur Konuğu Şair-Yazar Sayın Sevinç Çokum'un konuşması ilgiyle dinlendi. Konuşması sonrası Sevinç Çokum'a onur plaketini Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öğütçü takdim etti. 11 Aralık Pazartesi günü Pendik Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Panel, Türk Dili ve Kültürünün Yüzyılı temasıyla başladı.

p5-2.JPG

Moderatörlüğünü Mustafa Akar'ın yaptığı programın onur konuğu Sevinç Çokum diğer konuk şair veya yazarlar; D. Mehmed Doğan "Dilde Kültürde Devrim", Hasan Akay "Yüzyıllık Kaos: Dil ve Kültür İkileşmesi", Mustafa Akar "İki Ayrı Dünya Cumhuriyet ve Şiir', A. Ali Ural "Büyük Hırsızlık:Kültür Emperyalizmi", Nuri SİNÇANLI "Beş Şehrin Işığında Kentlerin"

  Dört gün boyunca devam edecek olan Edebiyat Günleri’nde ;  Türk Dili ve Kültürünün Yüzyılı, Türk Edebiyatının Yüzyılı, Türk Felsefesinin Yüzyılı: `”Eski” ile “Yeni” yi içererek aşmak mümkün mü?, Cumhuriyetin 100. Yılında Edebiyat ve Milli Şuur  konularının işleneceği paneller ve   ‘Filistin ’ temalı şiir dinletisi yapılacak.

Edebiyat Günlerine katılacak şair ve yazarlar : D. Mehmed Doğan, Hasan Akay ,Celal Fedai, Ömer Lekesiz, Mehmet Samsakçı,  Abdullah Harmancı, İhsan Fazlıoğlu, A.Ali Ural , Mürsel Sönmez,  İsmail Kılıçarslan, Faysal Soysal.   Mustafa Akar, Hüseyin Akın, Mehmet Sabri Genç, Nuri Sinçanlı, Adem Turan, Şafak Çelik, Bünyamin Demirci, Meryem Kılıç, Resul Bulama, Hümeyra Yabar, Yunus Ebu Cerrad (Filistin),  Ayşe Sevim, Meryem Kılıç,  Adem Yazıcı, Yasemin Zengin,  Resul Tamgüç, Sevgi Yerlioğlu, M. Enis Özel, Ahmet Akarsu, Nurten Yalçın, Eray Sarıçam.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.