• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

PENDİK İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GENİŞ KATILIMLI HUZUR TOPLANTISI DÜZENLEDİ

PENDİK İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GENİŞ KATILIMLI HUZUR TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü STK mensuplarının da yer aldığı geniş katılımlı Huzur toplantısı düzenledi. Pendik Marriot Hotel'de düzenlenen toplantıda ilçe genelinde son bir yılda işlenen suç oranları ile mücadeleyi kapsayan sunum gerçekleştirildi.

Haberin Video Linki Ektedir;https://www.youtube.com/watch?v=0oWLke2_ZCc&t=3s

Pendik İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever'in sunumu ile başlayan Huzur Toplantısı'na; Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Doğan, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Özer Sarıkaya, MHP Pendik İlçe Başkanı Kerim Kaya, CHP Pendik İlçe Başkanı Niyazi Güneri, İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, Vatan Partisi Pendik ilçe Başkanı Hikmet Kırık,Yeniden Refah Partisi Pendik İlçe Başkanı Fahrettin Karakurt, Pendik Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz, mahalle muhtarları yanı sıra STK üyeleri yer aldı. 

su-2.JPG

Program saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı sonrasında başlayarak ilçe genelindeki suçlarla mücadeleyi ele alan açıklamalarla devam etti. Pendik İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever tarafından gerçekleştirilen sunumda Pendik genelinde suçlarla mücadele kapsamında bu güne kadar alınan önemler sıralandı. 

ana-2-029.JPG

Huzur toplantısında açıklamalarda bulunan Pendik İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever Pendik'te en çok şikayet alan konunun dışarıda alkol alımı ile ilgili şikayetler olduğunu belirterek Pendik Belediyesi işbirliğinde Zabıta birimleriyle birlikte ortak bir ekip kurularak 2328 kişi hakkında yaklaşık 2 milyon lira para cezası verdiklerini söyledi. Milletsever 1 Ocaktan itibaren 1 milyon 115 bin kişinin GBT sorgulaması yapıldığını ifade ederek bu sorgulamalarda 3716 kişinin aranan şahıslar olduğunu belirterek bu kişilerin yakalandığını vurguladı. Murat Milletsever yapılan aramalarda 525 ruhsatsız silahla birlikte 147 adet kuru sıkı tabancanın ele geçirildiğini söyledi.

4-113.JPG

Milletsever Pendik'te gerçekleşen uygulamalarda fuhuşa aracılık eden 12 ikamet fuhuş gerekçesiyle kapatıldığını 19 bin 535 umuma açık yerlerin denetlenerek 40 iş yerinin ise mühürlendiğini ve 17 ayrı iş yeri ile ilgili de yasal işlem yapıldığını ifade etti.

Murat Milletsever toplantıda ilçenin başarısının asayiş suçlarından değerlendirildiğini belirterek 2023 yılında kişilere karşı işlenen suçların 5 bin 500 altı olduğunu geçen yıla nazaran olay sayılarında yüzde 4'lük bir düşüş meydana geldiğini söyleyerek buna karşın olay aydınlatmada ise başarının yüzde 99 olduğunu ifade etti.Mal varlığı ile ilgili suçlarda ise yüzde 30 oranda bir düşüş oluştuğunu sözlerine ekleyen Murat Milletsever bu başarıda personelin çok büyük emekleri olduğunu ifade ederek tüm emniyet biriminde görev alan personeline teşekkür etti.

kaymakam-004.JPG

Milletsever Pendik'in huzuru sağlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade ederek 2023 yılından bu yana bir çok suç oranlarında görülür bir azalma olduğunu Pendik'in yakın ilçelere nazaran güvenlik konusunda iyi bir sıralamada yer aldığını  söyledi. 

4-2-005.JPG

Program siyasi parti liderlerinin soruları yanı sıra mahalle muhtarları tarafından halkın şikayetlerini esas alan soru cevaplarla devam etti.

baskan-002.JPG

Huzur toplantısında söz alan Vatan Partisi Pendik ilçe Başkanı Hikmet Kırık Pendik'te milli bayramlarda gerçekleşen  çelenk sunumlarının siyasi parti isimlerinin söylenmemesini doğru bulmadıklarını ifade ederek çelenk sunumu ile ilgili yeni düzenlemenin oluşturulması gerektiğini söyledi. Hikmet Kırık İsrail'in Gazze'ye di bir hastaneye  saldırısı sonrasında 500 vatandaşın ölümü ardından  Vatan Partisi Pendik İlçe Başkanlığı olarak Pendik'te tüm siyasi partilerin bir araya gelerek geniş katılımlı protesto eylemi gerçekleştirilmesine yönelik düşünce içinde olduklarını ifade ederek  Pendik Kaymakamlığı'ndan  konuya ilişkin açıklama beklediklerini söyledi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.