• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

PENDİK KAYNARCA ERZURUMLULAR DERNEĞİ'NDEN CUMHURİYET'İN 100. YILINA ÖZEL ETKİNLİK

PENDİK KAYNARCA ERZURUMLULAR DERNEĞİ'NDEN CUMHURİYET'İN 100. YILINA ÖZEL ETKİNLİK
Pendik-Kaynarca Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği ''Cumhuriyetin 100. Yılında Erzurum'' taması içeren konser etkinliği düzenledi.

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılım eşliğinde gerçekleşen programa; İstanbul Valisi Davut Gül,Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız,Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, Pendik Halk Eğitim Müdürü Turan Genç, Yeniden Refah Partisi Pendik İlçe Başkanı Fahrettin Kurt, Pendik Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Güleç, Pendik Erzurumlular Derneği Başkanı Mehdi Kaya ve çok sayıda STK mensupları yer aldı.

dernek-baskani.JPG

Program saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayarak Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti. Açılış konuşmasında kürsüye gelen Pendik Kaynarca Erzurumlular Derneği Başkanı Mehdi Kaya Cumhuriyet'in kuruluş yılının 100. yıl dönümünü kutlayarak Cumhuriyet'e giden yolun Erzurum'dan geçtiğini söyledi. Mehdi Kaya Erzrurum'un Kurtuluş Savaşı mücadelesinde topyekün birlik ve beraberlik içerisinde vatan savunması için canlarıyla mücadele eden kadim bir şehir olduğunu ifade ederek Cumhuriyetin kurulmasında büyük bir rol oynadığını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum Kongresi'nde aldığı kararların bu günkü Türkiye Cumhuriyeti'nin oluşumunda büyük önem arz ettiğini belirtti. Gecede ikinci konuşmasını yapan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin; Cumhuriyetin 100. Yılının kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek  İsrail'in Filistin'de binlerce insanın ölümüne neden olmasının katliam olduğunu belirterek Türkiye olarak gerekenin yapılacağını söyledi.

9-038.JPG

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise; Erzurum'un gerek Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadelesiyle gerekse tarihi dokuları ile birlikte turizmin merkezi olduğuna vurgu yaparak Erzurum'un daha iyi bir şekilde dünyaya tanıtılması için projeler ürettiklerini söyledi.

ana-4-005.JPGana-5-004.JPGana-6-001.JPG

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.