• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

PENDİK'TE KOTON FİRMASI PROTESTO EDİLDİ

PENDİK'TE KOTON FİRMASI PROTESTO EDİLDİ
Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten tazminatsız çıkartılan Koton çalışanları haklarını aramaya devam ediyor.

 Pendik'te Koton Firması önünde protesto eylemi yapan Koop-İş Sendikası Yöneticileri Koton'un çalışanlarına yönelik işten çıkarma eylemlerin son vermesini istedi.Yüzlerce Koton çalışanı Pendik'te Koton Firması önüne gelerek protesto eylemi gerçekleştirdiler. 

2-026.jpg

Instagram’daki ‘Kotoncalisanlari’ hesabını takip ettiği ve hesaptan yapılan paylaşımları beğendiği gerekçesiyle işten çıkartılan 59 Koton çalışanı için Koop-İş eylem yaptı. İşverene yaslara uyması çağrısı yapıldı.

Koop-İş Sendikası Koton Firması tarafından gerekçesiz işten açılan çalışanların haklarını ülke genlinde yaptığı protesto eylemleriyle duyurdu.

Emekçiye Saygılı Olun

Pendik'te başlatılan protesto eylemlerinde basın açıklaması yapan  Koop-İş Sendikası İstanbul 1 nolu şube başkanı Aziz Hacısalihoğlu  Koton’a çağrıda bulunarak “Ya yasalara uyarsın, emeğe, emekçiye saygılı olursun ya da Koop-İş Sendikası ve emekçiler sana bunu öğretir” dedi.

3-021.jpg

Hacısalihoğlu, şunları söyledi: “Koton işvereni, çalışanların Anayasamızdan, yasalarımızdan ve ülkemizin imzaladığı uluslararası sözleşmelerden doğan sendikalaşma hakkını hiçe sayarak, işyerindeki sendikal örgütlenmeyi engelleme çabasına girmiştir. Ülkemiz çalışma yasalarını hiçe sayan, işçi hak ve özgürlüklerini ortadan kaldırma çabası içinde olan Koton işvereni, yazılı bildirim dahi olmaksızın, telefonla bildirim yapmak suretiyle, Sendikamız Koop-İş’te örgütlenen üyelerimizi işten çıkarmıştır.

İş Veren Çalışanların Şartlarını Düzelteceğine Çalışanları Tazminatsız İşten Çıkartmış

“Sosyal medyada, sendikal faaliyetler ile ilgili bir gönderiye ‘like (beğeni)’ yapmak ve Instagramdaki sosyal medya hesaplarını takip etmek bile, işverence suç sayılmış ve üyelerimizin iş sözleşmeleri, tazminatsız ve işsizlik maaşı dahi alamayacakları şekilde sonlandırılmıştır. Bunları yapan Koton işvereni diğer taraftan yönetim toplantısında kendi içlerinde 200 sorun tespit edildiğini iyileştirme yapacağını, şartları düzelteceğini beyan ederek çalışanların gözlerine boyamaya çalışmaktadır. İşverenin günü kurtarma çabaları sonuç vermeyecektir.

“Koton işvereni halen üyelerimize baskı ve mobbing uygulayarak üyelikten istifaya zorlamakta ve buna itibar etmeyen üyelerimizi ise işten atmakla tehdit etmektedir. Emeğe ve emekçiye saygı duymayan Koton işverenine sesleniyoruz: Ya yasalara uyarsın, emeğe, emekçiye saygılı olursun ya da Koop-İş Sendikası ve emekçiler sana bunu öğretir.

“Bilinmelidir ki Koop-İş Sendikası mecbur bırakılmadıkça kavgadan yana değildir, Koop-İş Sendikası çalışma barışından yanadır. Sosyal diyalogdan yanadır. Emeğe saygı duyan işverene karşı saygılıdır. İşçinin ve işin güvencesidir. Koop-İş Sendikası’nın olduğu yerde iş barışı vardır, verimlilik vardır, huzur vardır.

Sendikamız Bu Mücadeleden Asla Vazgeçmeyecek

“Koton işvereni web sayfasında yaptığı açıklamada ‘10 yılda ortalama yüzde 35 büyüme kaydedildi’ denilmektedir. Bu büyümede Koton emekçilerinin hiç mi payı yok? Sadece anayasal haklarını kullanarak, sendikamıza üye olan emekçileri tazminatsız olarak ve bir telefonla iş akitlerine son vererek mi büyüyorsunuz? İşten atarak veya mobbing uygulayarak mı yükselme olanağı sağlıyorsunuz?

“Sendikal örgütlenme hakkımıza saygı duyulana ve işten atılan arkadaşlarımız tekrar işe alınana kadar mücadelemiz sürecektir. Koop-İş Sendikası, Türk işçi hareketinin bir bütün olarak vereceği büyük destekle İşverenin bu uzlaşmaz tavrına karşı tüketimden gelen gücünü de sonuna kadar kullanacaktır. Mücadelemiz haklıdır, meşrudur. Üyelerimizin insan onuruna yakışır bir yaşam mücadelesi içindir. Sendikamız bu mücadeleden asla vazgeçmeyecektir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.