• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 2 °C

PESİAD'DAN PENDİKLİ GENÇLER İCAT ÇIKARTIYOR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

PESİAD'DAN  PENDİKLİ GENÇLER İCAT ÇIKARTIYOR YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ
Pendik İş Adamları Derneği tarafından bu yıl 4'ncü kez düzenlenen "Pendikli Gençler İcat Çıkartıyor" yarışmasına ev sahipliği yaptı.

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren küçük mucitlerin ödülleri verildi. PESİAD Başkanı Kadir Bayram ödül töreninde kısa bir konuşma yaparak PESİAD'ın başta çapraz ticaret olmak üzere iş istihdamının oluşturulması aynı zamanda da Pendik'e değer katacak sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren bir dernek olduğunu ifade ederek bu projelerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini söyledi. 

su-kadir-bey.JPG

PESİAD Başkanı Kadir Bayram yarışma sürecinin Ocak ayında 31 okulun başvurusu ile başladığına vurgu yaparak, yarışmaya 14 lise 17 ortaokul kategorisinde toplam  31 okulun başvurusuyla  84 projenin yer aldığını ve  bu projelerin 50'inin liseden 34 ise ortaokuldan oluştuğunu söyledi. Bayram dernekte yapılan ön elemelerin ardından ödül alacak projelerin belirlendiğini ifade ederek bu tür politikaların iş dünyası ile ilçenin kaynaşması adına önemli olduğunu ifade etti.

4-143.JPG

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin gençlerin kendilerini geliştirmelerine yönelik her daim destek verdiklerini ifade ederek her bir projenin birinciliği hak eden projeler olduğunu belirterek tüm öğrencilere emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

ana-3-024.JPG

Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği (PESİAD) tarafından Pendik Belediyesi'nin ortaklığıyla bu yıl 4'üncüsü organize edilen "Pendikli gençler icat çıkarıyor" konulu bilim yarışmasında dereceye giren projeler ödüle layık görüldü.

bu-kadir.jpg

Yarışmada yapay zeka başta olmak üzere duruş bozukluğu,deprem izölatörlü  binaların enerji üretmesi, engellilere yönelik projeler yanı sıra çok fazla sayıda buluş yer aldı.   

Pendikli Gençler İcat Çıkartıyor yarışmasına; Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız,Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik İlçe Emniyet Müdürü Murat Milletsever, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof,Dr. Ahmet Kesik, Pendik Kent Konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz ile çok sayıda okul yönetimi ve öğretmenler yer aldı. Programın sonunda dereceye giren projelere para ödülü verildi.

5-2-007.JPG6-077.JPG7-062.JPG14-019.JPG

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.