• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

SALGINDA GERİYE DÖNÜŞ; SORUMSUZ YURTTAŞLAR VAKA SAYILARINI PATLATTI

SALGINDA GERİYE DÖNÜŞ; SORUMSUZ YURTTAŞLAR VAKA SAYILARINI PATLATTI
Türkiye’de Haziran ayında başlayan kısıtlı normalleşme süreci sonrası tedbirlerin elden bırakılmasıyla birlikte yurttaşların maskesiz sokağa çıkarak sosyal izolasyona dikkat etmemeleri salgında verilen başarıya gölge düşürdü.

TÜRKİYE GENELİNDE VAKA SAYILARI TIRMANIŞA GEÇTİ

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tüm uyarılarını kulak arkası eden bilinçsiz vatandaşlar sağlıklı insanların ölümlerine sebebiyet verirken, tatil beldeleri başta olmak üzere kısıtlama kurallarını delerek Covid-19 vaka sayılarının Türkiye genelinde 1500’lü rakamlara tırmanmasını sağladı.

SORUMSUZ VE MASKESİZ VATANDAŞIN BEDELİNİ SAĞLIKLI İNSANLAR ÖDÜYOR

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il genelinde alınan tüm sıkı tedbirlerin ivedilikle uygulanmasına karşın,  sorumsuz vatandaşların sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına hiçe sayarak davranış göstermeleri salgında yakalanan başarıyı geri döndürerek ölüm oranlarının da artmasına sebebiyet verdi.

 

Öte yandan  kısıtlı normalleşme sonrası  toplu taşıtlarda yüzde 50 doluluk oranlarının kaldırılmasıyla birlikte  araçların tıka basa yolcularla doldurulması bulaşın çok daha hızlı ilerlemesine katkı sundu.

COVİD-19 HASTALARI KARANTİNA YERİNE TATİL BELDELERİNE KAÇTI

 

Test sonucu pozitif çıkan  Covid-19 tanısı konulan hastaların evlerde karantinada olması gerekirken denetim boşluğundan yararlanıp tatil beldelerine gitmeleri  bulaşın kat be kat yükselmesine  el birliği ile çanak tuttu.

 

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN SOKAĞA ÇIKMALARI KISITLANDI

Türkiye’de ilk Covid- 19 vakasının açıklamasının ardından alınan tedbirler önce haziran ayı başında “normalleşme” adı altında kaldırıldı ve şimdi de günlük vaka sayılarının hızla tırmanması nedeniyle yeniden yasak kararları alınmaya başlandı. Alınan yasaklar kapsamında birçok ilde 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. Öte yandan 15 yaş altı çocukların ebeveynleri ile birlikte sokağa çıkmalarına izin verildi.

 

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMEK ÜZERE HASTALAR EVLERİNE GÖNDERİLİYOR

Türkiye genelinde bir çok ilde salgının artış göstermesi üzerine yeni kararlar alan İçişleri Bakanlığı 14 ilde sünnet töreni ve kına gecelerinin düzenlenmesinin iptal edildiğini duyurdu.

Sağlık alt yapısıyla dünya genelinde en iyi konumda olan Türkiye’de vaka artışlarının başlanmasıyla birlikte sistemin yeterli gelmediği ve bu nedenle pozitif tanısı taşıyan hastaların evlerine gönderilerek tedavi edildiği gelen bilgiler arasında…

 


Haber/ Hatice ODABAŞ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.