• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Seyit Burhan Toprak İlkokulu Velileri'nden Okul Önünde Protesto Eylemi

Seyit Burhan Toprak İlkokulu Velileri'nden  Okul Önünde Protesto Eylemi
1999 yılında eğitime kazandırılan Pendik’te bulunan Seyit Burhan Toprak İlkokulu deprem sonrası ağır hasar gördüğü gerekçesiyle öğrencilerin aynı okulda eğitim almasına veliler sert tepki gösterdi.

Okul önünde toplanan yüzlerce veli çocuklarını okula göndermeme kararı alarak Milli Eğitim Bakanlığını protesto ettiler.

okul.jpg

Konuyla ilgili görüşlerini belirten veliler; ''Bu okulumuz 1999 yılında yapılmış olup B blok kısmı daha ağır hasarlı olduğu için kapatıldı. Ancak aynı okulun yanında bulunan okul binasında çocuklarımız eğitim görüyor.

B bloğun ağır hasarlı olup kapatılması ve aynı okulda yan binanın eğitime açılmasını asla doğru bulmuyoruz. O binada hasar var ise yan binada da aynı derecede hasar olması yüksektir. Biz çocuklarımızı okula göndermeme kararı aldık.

Okulumuz eğitim açısından çok iyi olup deprem dayanıklılık konusunda ağır hasarlıdır. Milli Eğitim Bakanlığına buradan sesleniyoruz. Lütfen bizim çocuklarımızı başka okula nakledilsin. Biz göz göre göre çocuklarımızı ağır hasarlı okula nasıl gönderelim. Kendi çocukları olsaydı böyle bir okulda çocuklarını gönderirler miydi. Okulumuzun yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Çoçuklarımız bu okula gitmek istemiyorlar''diye konuştular.

Veliler daha sonra Okul Müdürü ve İlçe Milli Eğitim'den gelen yetkili kişilerle bir araya gelip şikayetlerini ve sorunların çözümü için acil olarak gereken hassasiyetin gösterilmesini istediler. Velilerin şikayetlerini dinleyen yetkililer konuyla ilgili gereken hassasiyetin sağlanacağını belirterek velileri ikna etmeye çalıştılar. 

suu.jpg

İyi Parti Pendik İlçe Başkanı Velilere Destek Verdi

İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan velilere destek verdi ve gerekenin yapılması için yetkililerle görüşme sağlayacağını belirtti. Süleyman Turan basın açıklamasında İstanbul'da meydana gelen depremlerin devam ettiğini ifade ederek; ''Böyle ağır hasarlı bir okulda çocukların eğitime devam edilmesi son derece tehlikelidir. Artçı depremler hala devam ediyor. Biz parti olarak bu konunun takipçisi olacağız''dedi.

Haber/ Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.