• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 2 °C

SİVAS KATLİAMI'NDA YAŞAMINI YİTİRENLER KARTAL'DA ANILDI

SİVAS KATLİAMI'NDA YAŞAMINI YİTİRENLER KARTAL'DA ANILDI
CHP Kartal İlçe Başkanlığı 2 Temmuz 1993 yılında meydana gelen Sivas Katliamı’nın 31 yıl dönümü nedeniyle Ankara Caddesi'nde anma programı düzenledi.

Haberin Videosu Ekteki Linktedir:https://www.youtube.com/watch?v=ufVva4ihsZU

CHP Kartal İlçe Başkanlığı Sivas Katliamı'nda  hayatını kaybeden 33 aydın ve yazarı  Ankara Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerle andı. Anma programında basın açıklaması gerçekleştiren CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat şöyle konuştu;"Ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçen ve hafızalarımızdan asla silinmeyecek olan Sivas Katliamı’nı anmak ve kaybettiğimiz değerli insanları saygıyla yad etmek için toplandık.

32c8481a-1c08-40f8-be97-2fd157d62900.jpg

Bu olay, toplumumuzun hoşgörü ve anlayış içinde yaşaması gerektiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Farklı inançlar,düşünceler ve yaşam biçimlerinin bir arada var olabilmesi için barış içinde bir toplum inşa edebilmemiz için elzemdir. Sivas Katliamı bu hoşgörüsüzlüğün ve ayrımcılığın ne denli yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini bize acı bir şekilde hatırlatmaktadır. Hayatını kaybeden 33 aydın yazar ve sanatçının her biri kendi alanlarında önemli eserler vermiş,toplumumuza değer katmış insanlardı.Onların kaybı yalnızca aileleri ve yakınları değil,tüm ülkemiz için büyük bir kayıptır.

69dbde38-b068-4b1a-ac56-53c41258a894.jpg

Onların anısını yaşatmak ve ideallerine sahip çıkmak,bizlerin en önemli görevlerinden biridir. Özgür düşüncenin, sanatın ve hoşgörünün yeşermesi için çalışmalı ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmalıyız.2 Temmuz Sivas olaylarından hemen sonra 5 Temmuz Erzincan Kemaliye İlçesi Başbağlar köyünde namaz esnasında düşen terör saldırı sonucu hayatını kaybeden 33 masum vatandaşımızı da katlederek ülkemizi büyük bir kaosa sürüklemek ve kardeşlik bağlarını zedelemek isteyenlere karşı sağduyulu davranarak hain planlar bozulmuş oldu. Başbağlar'da yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Bu acı hatıra,toplumsal barış ve kardeşlik yolunda atacağımız adımlara ışık tutmalıdır.Bir daha böyle acı olayların yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Toplum olarak birbirimize karşı daha anlayışlı hoşgörülü ve saygılı olmalı farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz.

7f4e4b6c-34be-4be0-9bb9-10f913e0f76c.jpg

Ancak bu şekilde barış ve huzur içinde yaşayabilirz. Sivas Katliamını unutmayacağız,unutturmayacağız. Hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyor ailelerine ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Onların anısını yaşatmak ve ideallerini sürdürmek için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.Ülkemiz dışında yine yakın tarihte farklı coğrafya da Sırpların Boşnak kardeşlerimize karşı yapmış olduğu soykırım niteliğindeki Srebrenitsa Katliamında yaşamını yitirenleri de saygı ve rahmetle anıyoruz.Dünya üzerinde ki tüm soykırım ve katiamları bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz.''dedi.

 CHP Kartal İlçe Başkanlığı bünyesinde düzenlenen anma programına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve birim müdürleri yanı sıra CHP Kartal İlçe Yönetimi ile çok sayıda partililer yer aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.