• BIST 10471.32
  • Altın 2458.977
  • Dolar 32.7488
  • Euro 35.0201
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 19 °C

SOKAK HAYVANLARININ UYUTULMASINA YÖNELİK DÜZENLEMEYE KAMUOYUNDAN BÜYÜK TEPKİ

SOKAK HAYVANLARININ UYUTULMASINA YÖNELİK DÜZENLEMEYE KAMUOYUNDAN BÜYÜK TEPKİ
AK Parti Hayvan Haklarını Kanunu'nda yapılacak değişiklikle sokak hayvanlarının uyutulması konusunu gündemine aldı. Sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifinin ardından Meclis kapanmadan önce yasalaştırılması planlanıyor.

AK Parti'nin 30 gün içinde sahiplenilmeyen sokak köpeklerini uyutmayı öngören kanun teklifi, hayvanseverler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Change.org'da başlatılan imza kampanyası kısa sürede on binlerce destekçi topladı.

KANUN TEKLİFİ KAMUOYUNDA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ 

AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunmaya hazırlandığı, 30 gün içinde sahiplenilmeyen sokak köpeklerinin uyutulmasına yönelik kanun teklifi, kamuoyunda büyük tepki çekti. Bu teklife karşı, Change.org platformunda başlatılan imza kampanyası kısa sürede on binlerce kişi tarafından desteklendi.

Kampanyayı başlatan hayvanseverler, yaptıkları duyuruda, "Kısırlaştırma yapmayan belediyelerin suçunu masum hayvanlar ödememeli! Doğru düzgün kısırlaştırma yapılmıyorken, satış için hayvanlar üretilmeye devam ediyorken yapılacak katliam hem çözüm olmayacak hem de hepimizin omuzlarında büyük bir vebal olacak." ifadelerini kullandı. Ayrıca, yetkililere acil kısırlaştırma seferberliği başlatılması ve evcil hayvan satışının yasaklanması çağrısında bulundular.

HAYVANSEVERLERDEN BÜYÜK DESTEK

Kampanya duyurusu, sosyal medya platformlarında da geniş yankı buldu ve kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Hayvanseverler, teklife karşı tepkilerini dile getirirken, yetkililere daha insancıl ve sürdürülebilir çözümler üretmeleri konusunda çağrıda bulundular.

ALTERNATİF ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Kampanyayı yürütenler, sokak hayvanları sorununun çözümü için alternatif önerilerde de bulundular. Bu öneriler arasında, acil bir kısırlaştırma seferberliği başlatılması, evcil hayvan satışının yasaklanması ve belediyelerin kısırlaştırma çalışmalarını artırması yer alıyor.

Teklifin geri çekilmesi için başlatılan kampanya, sadece hayvanseverlerin değil, toplumun geniş kesimlerinden de destek buldu. Birçok kişi, sokak hayvanlarının yaşam hakkının korunması gerektiğini vurgulayarak, kanun teklifinin insanlık dışı olduğunu belirtti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.