• BIST 10196.64
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

SPORCU GENÇLER ÜMRANİYE BELEDİYESİ İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR

SPORCU GENÇLER ÜMRANİYE BELEDİYESİ İLE HAYALLERİNE KAVUŞUYOR
Hazırlık kurslarında eğitim alan 622 gençten 412’si yüksek derece yaparak, hayalindeki okula yerleşti.

Her yıl yüzlerce sporcu genç, Ümraniye Belediyesi tarafından açılan hazırlık kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. Beden Eğitimi Öğretmenliği, antrenörlük eğitimi, spor yöneticiliği, rekreasyon eğitimi, egzersiz ve spor sağlığı gibi alanlarda okumak isteyen yüzlerce genç istedikleri bölümleri kazanabilmek için Ümraniye Belediyesi tarafından açılan hazırlık kurslarında eğitim görüyor. Gençler; atletizm, hareket eğitimi ve yetenek mülakatlarına katılmak için yıl boyunca parkur eğitimi alıyor.

2-20230716114348.jpg

Gençler özel kurslar yerine Ümraniye Belediyesi’nin kurslarını tercih ediyor

9 yıldır profesyonel eğitmenler tarafından verilen eğitimler sayesinde her yıl yüzlerce genç spor liseleri, spor akademileri, polis meslek yüksek okulları ve bekçilik mesleğine girişte uygulanan spor mülakatına hazırlanıp, yerleşme fırsatı buluyor. Kurulduğu yıldan itibaren 622 öğrencinin başvurduğu kurslarda 412 öğrenci başarı göstererek üniversiteye girdi. Kazananlar arasında İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi köklü üniversiteler ile vakıf üniversitelerini yüzde yüz burslu ve yüzde 50 burslu kazanan öğrenciler de yer alıyor. Ayrıca Ümraniye Belediyesi, BESYO ve POMEM için 3 ay süren hazırlık kursları için 350 TL, spor lisesi hazırlık kursu için ise 200 TL gibi sembolik bir ücret alıyor. Özel kurs ücretleri ise 3 bin TL ile 6 bin TL arasında değişiyor. Bu sebeple gençler, özel kurslar yerine Ümraniye Belediyesi’nin kurslarına ilgi gösteriyor.

“Gençlerimizin hayalini gerçekleştirmek için çalışıyoruz”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ümraniye Hazırlık Kurslarımıza bu yıl 287 sporcumuz katıldı. Önceki yıllarda da katılım oranı yüksek olduğu kadar, okulu kazanan öğrenci sayısı da oldukça iyiydi. İnşallah bu yıl da kurslarımıza katılan sporcularımızdan aynı başarıyı bekliyoruz. Belediye olarak, gençlerimizin hayalini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Eğitmenlerimiz, gençlerimizin sınavlara en iyi şekilde hazırlanması ve başarı elde edebilmesi için sıkı, disiplinli ve düzenli bir çalışma programı uyguluyor. Bu sebeple, tüm gençlerimizi spor salonlarımıza, havuzlarımıza ve hazırlık kurslarımıza bekliyoruz. Kursumuza katılan ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu, Spor Lisesi ve Polislik Meslek Yüksek Okulu (POMEM) gibi alanlarda sınava girecek olan gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.