• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

SULTANAHMET MEYDANINDA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

SULTANAHMET MEYDANINDA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96. yılı tüm yurtta coşku ve heyecan içinde kutlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını Sultanahmet Meydanında başlattı.

Konserle taçlanan Cumhuriyet Bayramı coşkusuna tüm yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sultanahmet Meydanı'nda düzenlene Cumhuriyet Bayramı kutlamaları muhteşem görsellerle taçlandırıldı. İlk kez coşku içinde kutlanan Cumhuriyet Bayramı halkın yoğun ilgisi eşliğinde İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta coşkulu şekilde kutlanıyor.

chkk.jpg

“Cumhuriyetimizi Mustafa Kemal Atatürk'e Borçluyuz”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinde sahne alan Sevval Sam kısa bir konuşma yaparak: bir kadın olarak bu gün eğer sahne alıyorsam bunu Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyum''dedi.Sanatçı Şevval Sam bu sözleri sonrasında yoğun bir alkış alarak konserine devam etti.

Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı'nda eşiyle sahneye çıkan Ekrem İmamoğlu herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlayarak şöyle konuştu;

“Bundan 100 yıl önce, Sultanahmet meydanında, Kuvvayı Milliye ruhuyla yine yüz binlerce İstanbullu buluşmuştu. O gün İstanbul işgal altındaydı; ama bu cesur ve asil millet kendisine güveniyordu. Bu güveni Sultanahmet meydanında ifade etmek bir Türk kadınına, Halide Edip'e nasip olmuştu. Onu ve işgal günlerinde Sultanahmet'te ve İstanbul'un dört bir yanında toplanıp direnen yüz binlerce İstanbulluyu, bugün yine bu meydanda hep birlikte saygıyla, rahmetle anıyoruz.

Kurtuluş Savaşımız boyunca, Anadolu'nun dört bir yanında canla başla mücadele etmiş kadınları, erkekleri, gençleri, çocukları saygıyla, rahmetle anıyoruz. 100 yıl sonra özgür ve bağımsız bir ülkede cumhuriyetimizi kutluyorsak, bunu kendimize ve önderimize, milletimizin Gazi Mustafa Kemal'e olan bitmek bilmez inancına borçluyuz. 100 yıl sonra özgür ve bağımsız bir ülkede cumhuriyetimizi kutluyorsak, bunu dünyanın büyük güçlerine karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir araya gelerek cepheden cepheye savaşmış atalarımıza, dedelerimize borçluyuz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.