• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

TARTIŞMA YARATAN KORANAVİRÜS TABLO DEĞİŞİKLİĞİ'NE ATEŞ KARA'DAN AÇIKLAMA

TARTIŞMA YARATAN KORANAVİRÜS TABLO DEĞİŞİKLİĞİ'NE  ATEŞ KARA'DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı güncel olarak açıklanan Koranavirüs tablosunda yoğun bakım hasta sayısının verilmemesi kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

 

Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ateş Kara tablo değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunarak yoğun bakım hasta sayısının tabloda neden yer verilmediğini bilmediğini belirtti.

KORANAVİRÜS TABLOSUNDA YOĞUN BAKIM HASTA SAYISI ÇIKARTILDI

Koronavirüs tablolarında “Ağır hasta sayısı” dün tabloya ilk kez eklenmişti. Yoğun bakım hasta sayısı ve entübe hasta sayısı tablodan çıkartılınca “Ağır hasta sayısının” tam olarak neye karşılık geldiği ise açıklanmamış bu durum kamuoyunda tartışma yarattı.

''NEDEN YER VERİLMEDİĞİNİ BİLMİYORUM''

Bugün ise Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara CNN Türk canlı yayınında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Kara açıklamasında “Yoğun bakım hasta sayısının artık neden verilmediğini kesin net olarak bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi Kara’nın böyle söylemesi tablodaki değişikliğin danışılmadan hükümet kararıyla alındığı şüphelerini ortaya koydu.

TTB SAĞLIK BAKANLIĞININ VERİLERİ KALDIRMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

 Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman,“Yoğun bakımdaki hasta sayısını vermek istemiyorlar. Çünkü biz bunlara bakarak çıkarımlarda bulunabiliyorduk. Aktif hasta sayısını yoğun bakımdaki hasta sayısına bölüyorduk. Dünyada yüzde 1,5 civarındayken Türkiye’de yüzde 10’un üzerinde olduğunu üç dört gündür açıklıyorduk. TTB açıkladıktan sonra Sağlık Bakanlığı bu verileri ortadan yok etti.”

SALGIN BASTIRILAMADI

‘Normalleşme’ adımları nedeniyle salgının bastırılamadığına dikkat çeken Prof. Dr. Adıyaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sahadan gelen geri bildirimler de Sağlık Bakanlığı açıklamalarının üstünde bir gerçekle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Sağlık Bakanı İstanbul için Türkiye’nin Vuhan’ı demişti. Ancak Diyarbakır, Urfa gibi illerde inanılmaz bir hasta artışı var.”

KAMU VE ŞEHİR HASTANELERİNDE AŞIRI DERECE HASTA ARTIŞI VAR

TTB Başkanı, sözlerini şöyle noktaladı: “Ankara’da yoğun bakımlar dolmuş durumda. Artık özel hastaneler yoğun bakımda Covid-19’lu hastaları yatırmıyor. Kamu ve şehir hastanelerinde aşırı derecede hasta var. Bazıları dışarda bekletiliyor. Yoğun bakımda yer olmadığı için, anca hasta kaybı olduğunda yatabiliyorlar. Baktığımızda hızla bir artış var, ilk anlara geri dönmeye başladık. Amaç sağlık sisteminin bunla baş edebilmesini sağlamak. Sistemimiz bunu kaldırmayabilir. Dolayısıyla bu iki parametrenin kaldırılmasının hiçbir anlamı yok. Yapılan tablo değişikliği yanıltıcı, halkı yanlış bilgilendiriyor.”

Öte CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, koronavirüs tablosundaki değişikliğe tepki gösterdi: “Gerçekleri gizleyemezsiniz. Sadece yüzde 40 doğruluğu olan testlerle virüsü yaydınız. Pandemiyi de yanlış yönettiniz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.