• BIST 10276.88
  • Altın 2385.073
  • Dolar 32.2296
  • Euro 34.7
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

TBMM'DE BAKAN BİLGİN VE ERSOY'DAN ÇOCUK İSTİSMARINA SERT TEPKİ!''SUSARSAK İNSANLIĞIMIZ YARA ALIR''

TBMM'DE BAKAN BİLGİN VE ERSOY'DAN ÇOCUK İSTİSMARINA SERT TEPKİ!''SUSARSAK İNSANLIĞIMIZ YARA ALIR''
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kültür ve Turzim Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesiyle ilgili TBMM'deki bütçe görüşmelerinde sert tepki göstererek ''susarsak insanlığımız yara alır''dedi.

 

TBMM Genel Kurulu'nda 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi olayı gündeme taşındı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da söz alarak, 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

VEDAT BİLGİN;''SUSARSAK İNSANLIĞIMIZ YARA ALIR''

Bakan Bilgin, "Meclis'te bu konuya cevap verilmesi fevkalade önemli. Meclis'te bu tavır gurur verici bir tavır. Ortak insanlık değerleri konusunda hiçbirimiz taviz veremeyiz. Masum gösterenlerin karşısında olmalıyız. Bu tavrın hükümetimiz tarafından da, ilgili soruşturmaların, suç teşkil eden hususların sonuna kadar götürüleceğine inanıyorum. Götürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Susarsak insanlığımız yara alır" dedi.

TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY;'' OLAYIN SORUMLULARININ EN AĞIR CEZALARI ALMALARI ORTAK ARZUMUZ''

BAKAN ERSOY'UN AÇIKLAMALARI EKTEKİ LİNKTEDİR;https://www.youtube.com/watch?v=mpm8SEAgEW8

Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, "Şiddetle kınıyorum, olayın sorumlularının en ağır cezaları almaları ortak arzumuz. Aile Bakanlığımız davaya müdahil oldu. Bir başmüfettiş görevlendirildi. Büyük bir hassasiyetle konuyu takip ediyoruz" diye konuştu.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: ASLA KABUL EDİLEMEZ, AFFEDİLEMEZ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Çocuk istismarı asla kabul edilemez, affedilemez; faili kim olursa olsun... Bir evladımızın 6 yaşında istismara maruz kaldığı yönündeki bilgiler, vicdanları derinden sarsmıştır. Olay yargıya intikal etmiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil olmuştur. Olayın tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması ve sorumluların en ağır cezaları alması için sürecin takipçisi olacağız." dedi.

Son gelişmelere göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  6 yaşındayken cinsel istismara uğradığını açıklayan ve şikayetçi olan H.K.G'nin davasına müdahil oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir." ifadelerine yer verildi.

bakanlik.jpg

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA: ASLA AFFEDİLMEYECEK LANETLİ BİR SUÇ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, istismar olayına ilişkin "Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur." açıklamasını yaptı.

ÖMER ÇELİK;'' MAĞDURENİN YANINDAYIZ''

Çelik, sözlerine "Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız, suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili açıklama yapmış, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya müdahil olmuştur." diyerek devam etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.