• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

TEDAVİ İÇİN BARINAĞA BIRAKILAN KÖPEK KAYBOLDU

TEDAVİ İÇİN BARINAĞA BIRAKILAN KÖPEK KAYBOLDU
Pendik Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün ilgililerince tedavi amacıyla İBB’ne bağlı Tepeören Hayvan Barınağına götürülen ve tedavi sonrası tekrar ilgili birime teslim edilen sokak köpeğinden bir haftadır haber alınamıyor.

Geçtiğimiz günlerde Pendik Yayalar Mahallesi’nde doğal yaşamını sürdüren siyah -beyaz puanlı Dalmaçya kırması av köpeği bir trafik kazası sonucu yaralanınca mahalle sakini bir hayvan sever tarafından Pendik Belediyesi aranarak yardım istendi. Kısa sürede olay yerine gelen ilgili birim elemanları köpeği tedavi edilmek üzere Tepeören Hayvan Barınağı’na götürdüler.

Yaklaşık bir haftalık tedavi süresi içinde hayvan sever vatandaş sık, sık köpekle ilgili bilgi almayı ihmal etmedi. Son olarak 6 Ağustos 2019 tarihinde aradığında barınak ilgilileri köpeğin tedavi sonrası alındığı yere bırakılmak üzere 1 Ağustos tarihinde Pendik Belediyesi ekiplerine teslim ettiklerini söylediler. Bu durum karşısında Pendik Belediyesi’ni arayarak köpeğin akıbetinin ne olduğunu, köpeğin neden alındığı doğal ortamına bırakılmadığını sorguladıklarında yetkililerden tatmin edici bir açıklama alamadılar. Bunun üzerine gazetemiz yazarlarından İlhan Akansoy ile irtibata geçen hayvan sever vatandaşımız yardım talebinde bulundu.

Akansoy tarafından Pendik Belediyesi’ne yapılan yazılı başvuru sonucu verilen yanıtta ise telefonda açıkça nasıl bir bilgi verildiğinin kayıt altına alınmaması dikkat çekiyor. Akansoy bu konuda şunları dile getirdi: “Yapılan yazılı başvuru ve telefon konuşmaları ardından araçta görevli olduğunu düşündüğüm bir kişi beni arayarak, köpeğin Velibaba Çağlar sokakta araçtan kaçtığını söyledi. Oysa nakil aracının kafesleri kapalıdır, kaldı ki aynı kişi araçta başka köpeklerin de bulunduğundan söz etti. Öncelikle bu aracın Tepeörenden çıktıktan sonra bu sokakta işi ne sorusuna yanıt aramak gerekiyor. Büyük olasılıkla Viaport önünden devam ederek bu sokağa geldiler. Eğer Kurtköy istikametinden gelmiş olsalardı ilk uğrak yeri köpeğin yaşadığı yer olacaktı. Kaldı ki sözü edilen bölge Aydos ormanları ile iç içe ve burada yaşayan sakinlerin köpeklerle ilgili şikâyetleri de had safhada. İddialarına göre belediye araçları ile getirilen köpekler bu alana bırakılıyormuş. Telefonla görüştüğümüz Velibaba Muhtarı Şükrü Aydemir köpeklerin genellikle Kartal tarafından geldiğini, Pendik Belediyesi’nin topladığı sokak köpeklerini buraya bıraktığı ile ilgili bir bilgisi ve tanıklığı olmadığını söyledi. Sonuç olarak ortada bir sorumsuzluk var. Bir hayvan sever tarafından kendilerine teslim edilen köpek alındığı yere bırakılması gerekirken, nasıl olduysa seyir halinde kafesinin kapısını açıyor ve araçtan atlayıp kaçıyor. Buna kimse inanmaz. Bana göre köpekleri o bölgeye terk ediyorlardı.”

Artık Yayalar Mahallesi’indeki hayvan severlerin tek umudu, bu birimden sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Hakkı Aysan’ın bu konuya el atarak kayıp köpeği buldurması ve bundan sonra personelinin daha duyarlı davranmasını istemesi gerekiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.