• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

TEPKİ ÇEKEN YAZIYA SORUŞTURMA AÇILDI

TEPKİ ÇEKEN YAZIYA SORUŞTURMA AÇILDI
Bayramiç İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü anma Haftası nedeniyle düzenlene yarışmada 10 Kasım'ın ''bayram'' olarak yazılmasına soruşturma açıldı.

Bayramiç İlçe Kaymakamlığı bahsi geçen İlçe Eğitim Müdürüyle ilgili soruşturma açıldığını resmi internet sitesinden duyurdu.

Bayramiç Kaymakamlığı resmi sitesinde yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938 tarihinde hayata veda edişinin 81. yılı münasebetiyle ilçemizde 10 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan anma etkinlikleri çerçevesinde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara gönderdiği yazı dolayısıyla, bazı basın yayın organlarında çıkan haberler, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, konunun detaylı bir şekilde araştırılması, incelenmesi için soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Açıklama Yaptı

Yaşanan skandalla ilgili  Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü de resmi sitesinden açıklama yaparak ifadenin şehven yapıldığını ifade etti.

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü münasebetiyle "Atatürk ve Uygarlık" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlemiştir. Yarışma koşullarının okullarımıza tebliğ edildiği yazışmadaki 'ifade hatası' henüz kamuoyuna yansımadan düzeltilmiş, yazışmalar güncellenmiş ve sorumlular uyarılmıştır. Ayrıca, konuyla ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır.

Yazım hatasının 'sehven' yapılmış olduğu anlaşılır durumda olmasına ve düzeltilmesine rağmen kamuoyunda maksatlı bir algı oluşturulmak istendiğine büyük bir üzüntüyle şahit olmaktayız. Oluşan hassasiyet nedeniyle aziz milletimizden özür diliyor, aramızdan ayrılışının 81. Yıl Dönümünde Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.