• BIST 10219.63
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C

TÜRKİYE'DEN ÇİN'E KOCA YUSUF OPERASYONU!

TÜRKİYE'DEN ÇİN'E KOCA YUSUF OPERASYONU!
Çin'den tüm dünyaya yayılmaya devam ede Koranavirüs için Türkiye alarma geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin'in Wuhan şehrinden getirilecek olan vatandaşların özel operasyonla alınacağını açıkladı.

 

Türklerin bölgeden tahliye edilmeleri için özel uçak ve ambulans ayarlandı.10 Azerbeycan vatandaşıyla birlikte toplam 35 Türk vatandaşı özel operasyonla bölgeden alınıp Türkiye'ye getirilecek. Türkiye Çin'de mahsur kalan Türk vatandaşlarını Koca Yusuf operasyonu ile tahliye edip 14 gün karantina altına alacak.Özel kargo uçağıyla Çin'in Wuhan şehrinden alınacak 35 Türk vatandaşı uçağa alınmadan önce sağlık taramasından geçirilecek.Bölgeden alınan yurttaşlar özel kıyafet giydirilip izole edilecek.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin'in Wuhan şehrinden tahliye edilecek Türk vatandaşlarına ilişkin şu açıklamayı yaptı;“Vatandaşlarımızda şu anda bir hastalık belirtisi olmadığını öğrendik. Ancak yine de ilk sağlık müdahalesi Vuhan’daki havaalanında ekiplerimizce yapılacak. Uçakta bir halk sağlığı uzmanımız da olacak. Pilottan sağlık ekibine ve vatandaşlarımıza kadar herkes özel bir kıyafet giyecek. Türkiye’ye getirilen vatandaşlar, onları getiren pilot ve sağlık ekibi 14 gün boyunca karantina altında tutulacak. Kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Türkiye bulaşıcı risk olan tüm hastalıklarla ilgili her türlü önlemi almış bulunuyor''dedi.Koca Türkiye'nin çeşitli illerinde koranavirüs görülmediğini de ifade etti.

TAHLİYE EDİLECEK VATANDAŞLARA ÖZEL MUAMELE

- SAĞLIK Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalık Yönünden Yüksek Riskli Bölgeden Zorunlu Hallerde Tahliye Prosedürü’nü de Vuhan’a özel olmak kaydıyla güncelledi.

- Uçağa gelmeden önce, tahliye edilecek kişilerden sağlıklı olduğuna dair (zorunlu kullanması gereken ilaçlar dahil) beyan alınacak. Vuhan Havalimanı’nda mümkün olursa bu kişiler ayrı bir alanda enfeksiyon hastalıkları uzmanınca muayene edilerek uçağa giriş yapacak.

- Herkes maske takacak ve bu maskeler nemlendikçe değiştirilecek. Dönüş yolculuğunda paketli gıda, tek kullanımlık içecekler her kişiye ayrı pakette verilecek ve atıklar her bir kişi tarafından ayrı büzgülü çöp poşetine konulacak. Aynı anda birden fazla kişinin maskesini çıkartarak yemek yemesine veya sıvı alımına izin verilmeyecek.

PİLOTLAR İÇİN DE ÖZEL TAHLİYE İŞLEMİ UYGULANACAK

- Uçuş sırasında da sağlık takibi yapılacak, enfeksiyon bulgusu gelişen olursa uçak içi enfeksiyon bulaşıcı hastalık önlemleri alınacak. Uçak iniş alanında mümkün olan en uzak piste inecek, minimum yer personeli ile hizmet verilecek. Uçağın yer hizmetleri sağlandıktan sonra kapı açılması öncesinde kapı açılmasından sorumlu personel hariç diğer tüm yer personeli uçaktan uzaklaşacak. Yolcular, kimseyle temas etmeden nakil aracına alınacaklar. Pilotlar için de özel tahliye yöntemi uygulanacak. Uçak da “2019-nCoV Rehberi”ne uygun olarak temizlenecek.

TÜRK VATANDAŞLAR 14 GÜN KARANTİNAYA ALINACAK

- Özel donanımlı ambulanslarla alınacak olan uçuş ve sağlık ekibi ile Çin’den getirilen vatandaşlar, 14 gün boyunca karantina altında olacakları hastaneye götürülecekler. Bu kişiler, diğer hastalarla temasın olmadığı, şifreyle girilen özel bir bölümdeki odalara yerleştirilecek. Odaların kapıları ve camlar sürekli kapalı tutulacak

Koca Yusuf adlı askeri kargo uçağı, Çin’den Türkler ve Azerileri Türkiye’ye getirmeye hazır. Uçaktan inecek personel ve yolcular doğrudan bir hastanede karantinaya alınacak. Özel bölüme şifreyle girilecek.'

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.