• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ ÇANAKKALE’DE

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ ÇANAKKALE’DE
Ümraniye Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Çanakkale’de dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınına müdahale için bölgeye ulaşarak çalışmalara başladı. Başkan Yıldırım, “Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz” dedi.

 

Çanakkale’de dün öğle saatlerinde merkeze bağlı Kayadere Köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede yayılırken, bölgeye yakın olan yerleşim alanları da hızlı bir şekilde tahliye edildi.

1-432.jpg

Bin 500 hektar alanı etkisi altına alan yangına başta Tarım ve Orman Bakanlığı ve AFAD ekiplerinin yanı sıra birçok arama kurtarma ekibi havadan ve karadan müdahale ediyor. Ümraniye Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi de akşam saatlerinde hazırlıklarını yaparak, yola çıktı. Sabah saat 04.00 sularında Çanakkale’ye varan 26 kişilik arama kurtarma ekibi, 5 araç ve birçok ekipmanla Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yangına müdahale ediyor. Ümraniye Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, yangın kontrol altına alınıncaya kadar bölgedeki çalışmalarına devam edecek.

2-20230824133634.jpg

“Rabbim yangın bölgesinde emek veren tüm ekiplerin yardımcısı olsun”

Çanakkale’de çıkan yangından dolayı büyük üzüntü yaşadığını dile getiren Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ümraniye Belediyesi olarak birçok doğal afette önemli görevler üstlenmiş olan arama kurtarma ekibimizi Çanakkale’de süren yangına müdahale etmeleri için gece saatlerinde bölgeye yönlendirdik. Ekiplerimiz şu an koordinasyon içinde bölgedeki çalışmalara önemli katkı sağlıyor. Rabbim yangın bölgesinde emek veren tüm ekiplerin yardımcısı olsun. Yaşanan bu üzücü olayda şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz. Dilerim ki, en kısa sürede yangın daha geniş alanlara yayılmadan kontrol altına alınıp, söndürülür. Tüm Çanakkale halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim bir daha böyle bir felaketi bizlere yaşatmasın” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.