• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN YAŞLI VE ENGELLİ AİLELERE YÖNELİK SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETİ

ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN YAŞLI VE ENGELLİ AİLELERE YÖNELİK SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETİ
Ümraniye Belediye Başkanlığı ilçe genelinde yardıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ederek destek vermeyi sürdürüyor.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ilçe genelinde yardıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeye devam ediyor.

1-336.jpg

Ümraniye'de  yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçları yerinde  tespit edilerek  bu doğrultuda çalışmalar sürdürülüyor.  İlçe genelinde ihtiyaç sahibi ailelerle birlikte yaşlı ve engelli ailelerin ev içi gereksinimleri olan  badana boya başta olmak üzere eskiyen çatıları tekrar onarılarak yenileniyor. 

Ümraniye Belediyesi sosyal belediyecilik konusunda örnek işler yapmaya devam ediyor. İlçede yaşayan ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yetki ve imkân dâhilinde yardımcı olan Ümraniye Belediyesi soğuk kış günlerinin kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde onarım gereken evlerle alakalı çalışma yürütüyor. Evlerinin onarımı için belediyeye müracaat eden ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşların talepleri Sosyal Destek Hizmetleri bünyesinde görev yapan ekipler tarafından değerlendirmeye tabi tutuluyor. Yapılan tahkikatın ardından uygun bulunan hanelere ekipler yönlendirilerek, çatı onarımı, boya-badana, kapı ve banyo onarımı gibi konularda destek sağlanıyor.

1-026.jpeg

Başkan İsmet Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ümraniye Belediyesi olarak her zaman ihtiyaç sahibi komşularımızın yanında olma gayreti içerisindeyiz. Hem kültürümüzün, hem inancımızın hem de hizmet anlayışımızın gereği olarak ilçemizde hiç kimsenin aç ve açıkta kalmasına müsaade etmeyiz. Bu yaklaşımdan hareketle evlerinde tamirat gerektiren ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza el uzatıyoruz. Ekiplerimiz yaptıkları değerlendirmenin ardından gereken çalışmaları hızlı ve titiz bir şekilde gerçekleştiriyor. Komşularımıza, bu soğuk kış günlerinde evlerinin sıcak ve mutlu bir yuva olmasına bir nebze katkı sunabiliyorsak, ne mutlu bize. Biz kocaman bir aileyiz. Her zaman ihtiyacı olanlara yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.