• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

ÜMRANİYE'DE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ, ÇEVRE ŞENLİĞİNE DÖNÜŞTÜ

ÜMRANİYE'DE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ, ÇEVRE ŞENLİĞİNE DÖNÜŞTÜ
Ümraniye Belediyesi, 5 Haziran 'Dünya Çevre Günü'nde çocuklar ve gençlerin çevre bilincini arttırmak amacıyla birçok atölye ve stantların yer aldığı "Çevre Şenliği" programı düzenledi. Renkli görüntülerin oluştuğu Çevre Şenliği’ne yoğun ilgi gördü.

 

Ümraniye Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, çevre bilincini artırmak ve doğa duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla Ümraniye Santral Etkinlik Alanı’nda birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinliklerin yer aldığı “Çevre Şenliği" programı düzenledi. Programda çocuklar ve gençlerin çevre bilincini arttırmak amacıyla birçok atölye ve stantlar yer aldı.

2-070.jpeg

Stantlar da çocukların atık malzemelerden oluşturduğu birbirinden güzel eserler çevrecilerle buluştu. Program, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti. Başkan Yıldırım, stantlarda sergilenen ve atık malzemelerden oluşan eserleri tek tek inceleyerek bilgiler aldı. Adeta şölen havasında geçen etkinlikte çocuklar ellerinde “Dünya Bize Emanet” dövizleri ile çevre bilincine dikkat çekti. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinliklerde çocuklar doyasıya eğlenirken aileler ise keyifli vakit geçirdi.

“Son 20 senede Türkiye'de çevre duyarlılığı artıyor”

Çevre bilincine farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinliklere ev sahipliği yaptığını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Dünya Çevre Günü’nde Türkiye'de görüyorsunuz çevrede çok önemli işler oluyor. Son 20 senede Türkiye'de çevre duyarlılığı artıyor. Tabii bunun en önemli etkisi hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız ve hanımefendi Emine Hanımefendi bu işte çok duyarlı işler yaptı. İnsanların bu bilince ulaşmasında çok katkıları var. Ben onlara çok ayrıca çok teşekkür ediyorum. Ve bir taraftan okullarımızda eğitimler veriliyor. Belediyelerimiz bir tarafta çevre duyarlılığına dikkat ediyor. Ümraniye’mizin sıfır atık projesi konusunda çok önemli çalışmaları var. İstanbul’da pilot ilçe olarak seçildik. Çok daha geniş bir katılımla, bu sıfır atık projesini daha ileriye götürmek istiyoruz. Dünya gelişmiş ülkelerinde bu oran yüzde 70’lerde, bizde yüzde 30-40’larda bunu mutlaka yüzde 70 hatta yüzde 80’lere getirmemiz lazım. Bu da evdeki bireylerle, anne babalarla ve çocuklarımızla bir de tüm insanlarla birlikte olması lazım. Lütfen çevremizi kirletmeyelim.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.