• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

ÜMRANİYE'DE GENÇLER TARİHÇİ YAZAR İLBER ORTAYLI İLE BULUŞTU

ÜMRANİYE'DE GENÇLER TARİHÇİ YAZAR İLBER ORTAYLI İLE BULUŞTU
Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 'Gençlik Buluşması' programları devam ediyor. Her yaştan gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin bu ay ki konuğu Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu.

 

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 'Gençlik Buluşması' programları devam ediyor. Her yaştan gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin bu ay ki konuğu Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. Gençler, etkinlik çerçevesinde programa katılan Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya yoğun ilgi gösterdi.

2-092.jpeg

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çanakkale ve Bursa illerinin tarihinden olaylar ve anekdotlar aktardı. Dinleyiciler Ortaylı'yı ilgiyle dinledi. Programa, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da katıldı. Öte yandan, "Geziyorum- Yazıyorum" projesi çerçevesinde gerçekleşen, Edirne, Çanakkale ve Bursa gezileri sonunda gençlerin gezi notları ve çektikleri fotoğraflar da programda sergilendi. Fotoğraflar arasında dereceye giren Sudem Diktaş'a ise hediye olarak fotoğraf makinası verildi. Program sonunda Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, etkinliğe katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya çiçek takdim etti.

"Başkanımız bizi çok seviyor"

Etkinliğe katılan Talha Yelkenci,"Program çok iyi. Belediyemizin bu etkinliklerini çok hoş buluyorum. Hem bizi destekliyor hem bir şeyler öğrenmemize katkı sağlıyor. Başkanımız bizi çok seviyor. İlber Ortaylı çok iyi bir tarihçi, dinlemekten keyif alacağız" dedi.

"Çok eğleniyoruz, sohbet ediyoruz"

Programa katılan Zehra Ağaoğlu, "Çok eğleniyoruz, sohbet ediyoruz. Ortam güzel olduğu için geldim. Sürekli buluşmalar düzenleniyor. Ümraniye Belediyesi'ne buradan teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Önemli tarihçilerin gençlerle buluşturulması çok önemli"

Program katılan Furkan Aydoğan, "İlber hocayı seviyorum ve programlarını da izliyorum. Hepimiz için iyi bir program olur umarım. Bu dönemde bu tarz etkinliklerin düzenlenmesi iyi oluyor. Ümraniye Belediyesi'ne de teşekkür ederim. Ülkemiz adına önemli tarihçilerin gençlerle buluşturulması çok önemli" dedi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.