• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

ÜMRANİYE’DE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

ÜMRANİYE’DE İLK DERS ZİLİ ÇALDI
2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı, öğrencilerin heyecan ve coşkusuyla açıldı. Yeni okul dönemi; bakımları yapılan okullar, pırıl pırıl olan sınıflar, hediye edilen binlerce kırtasiye seti ile başladı.

Başkan Yıldırım, Ahmet Yavuz Ortaokulu’nda düzenlenen törene katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

um2.jpg

Üç aylık yaz tatili sona erdi. Çalan zille birlikte on binlerce öğrenci, Ümraniye Belediyesi tarafından günler öncesinden temizlenerek, pırıl pırıl hale getirilen sınıflarına kavuştu. Bakımları tamamlanan sınıflar ve hediye edilen binlerce kırtasiye seti öğrencilerle buluştu. Sabahın erken saatlerinde sınıflarındaki yerlerini alan on binlerce Ümraniyeli öğrenci de, okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

um3.jpg

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle Kazım Karabekir Mahallesi’nde yer alan Ahmet Yavuz Ortaokulu’nda bir tören düzenlendi. Programa Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle veliler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Daha sonra öğrencilerin piyano ve şiir dinletisi ile devam eden program, halk oyunları gösterisi ile son buldu.

“Eğitime yaptığımız katkının, bir milletin geleceğine yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz”

Okulun ilk günü öğrencileri yalnız bırakmayıp, onların heyecanına ortak olan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, eğitimin öneminden bahsederek, “Eğitim, geleceğin anahtarıdır. Çocuklarımızın en iyi ortamlarda eğitim almalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü eğitime yaptığımız katkının bir milletin geleceğine yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz. Bu anlamda da gerek ilçeye kazandırdığımız okullarımızla, gerekse hediye ettiğimiz kırtasiye setlerimizle her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve kıymetli velilerine hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım, İlçe Kaymakamı Abdülaziz Aydın ve beraberindekiler, okula bu yıl yeni başlayan öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek heyecanlarına ortak oldu. Öğrencilerle yakından ilgilenen Yıldırım, eğitim materyalleri de hediye etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.