• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

ÜMRANİYE’DE KURULAN ETKİNLİK ÇADIRINDA HER AKŞAM RAMAZAN COŞKUSU YAŞANACAK

ÜMRANİYE’DE KURULAN ETKİNLİK ÇADIRINDA HER AKŞAM RAMAZAN COŞKUSU YAŞANACAK
Ümraniye Belediyesi, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında her akşam çeşitli programlar düzenlemek için dev etkinlik çadırı kurdu.

Çadırda, 30 ilin dernek ve federasyonları da ağırlanarak, vatandaşlara yöresel lezzet ve kültürlerde tanıtılmış olacak. Ayrıca iftara yetişemeyen kişilere, metro çıkışlarında iftariyelik de dağıtılacak.

um2-014.jpeg

Ümraniye Belediyesi tarafından, santral etkinlik alanına kurulu olan çadırda her akşam birbirinden farklı çocuk programları, tiyatro oyunları, sahne gösterileri ve söyleşiler yer alacak. Ayrıca gelenekselleşmiş adetler, Ümraniye’ye taşınarak Karadeniz yöresinden İç Anadolu’ya, Güneydoğu Anadolu’dan Doğu Anadolu’ya Türkiye’nin dört bir yanından çeşitli gelenekleri, Ramazan Ayı süresince vatandaşlarla paylaşılacak. Ümraniye'ye bağlı 13 metro durağında iftara yetişemeyen vatandaşlara ezan öncesi iftariyelik de dağıtılacak. Bunun yanında yaşlı, engelli, yetim-öksüz, şehit ve gazi yakınları için de iftarlar düzenlenecek.

um3-011.jpeg

13 Farklı Noktada İftariyelik Dağıtılacak

Ümraniye Belediyesi iftara yetişemeyen vatandaşlara ezan öncesi metro çıkışlarında iftariyelik dağıtacak. Dağıtımın yapılacağı noktalar ise şöyle: Ümraniye, Çarşı (TRT Lojmanları), Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl, Huzur ve Parseller metro istasyonlarının çıkışları. Ayrıca İmes, Modoko–Keyap’ta da iftariyelik dağıtımı olacak.

Alanında Uzman İsimler Ümraniyelilerle Bir araya Gelecek

Ümraniye Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Dursun Ali Erzincanlı, Najla Tammy Kepler, Hatice Kübra Tongar, Prof. Dr. Mustafa Karataş, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Hayati İnanç’ın da aralarında bulunduğu önemli isimler vatandaşlarla bir araya gelecek. Tasavvuf Müziği Dinletisi: Erdem Özgen, Bizden Ezgiler, Vakt-i Muhabbet: Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Müzik Dinletisi: Sedat Anar ve Mavera Türk Müziği Topluluğu gibi sanatçılar vatandaşlarla buluşturulacak. Ay boyunca iftar öncesi ise çocuklar için tiyatro oyunları ve animasyon filmler olacak. İftar sonrası da program mukabele ve sohbetlerle devam edecek.

 30 ilin dernek ve federasyonlarının da bulunduğu hemşehri stantları kuruldu

Ümraniye Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlik alanındaki hemşehri stantlarıyla Anadolu'nun farklı yörelerine ait kültürler, Ramazan gecelerinde Ümraniye'de sergilenecek. Alanda yer alan 30 ilin hemşehri stantlarında dernekler kendi yöresel ürünlerini ve kültürlerini tanıtarak hemşehrilerini ağırlayacak.

Başkan Yıldırım, “Ramazan; rahmet, bereket ve kardeşlik ayıdır”

Tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eden Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ramazan; rahmet, bereket ve kardeşlik ayıdır. Ramazan’ın birlik ve beraberliğimizi artırmasını dayanışmamızı, birbirimize karşı anlayışımızı, hoşgörümüzü beslemesini temenni ediyorum. Ramazan iklimine uygun kültürel etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyor, huzurlu ve sağlıklı bir ortamda güzel bir Ramazan ayı geçirmemizi diliyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.